Ugandassa työ naisten oikeuksien puolesta jatkuu

Ugandassa kolme vuotta sitten aloitettu työ naisten omistusoikeuksien edistämiseksi on vaikuttanut satojen ihmisten elämään ja muuttanut monen naisen arjen.

Jinjan ja Mayugen alueilla toteutettava hanke on onnistunut vaikeassa tilanteessa luomaan keskusteluyhteyksiä kyläyhteisöihin, tarjonnut koulutusta ja naisille toimeentulon parantamisen välineitä. Myös kulttuuriset ja uskonnolliset johtajat ovat olleet mukana yhteisökeskusteluissa, joissa omistusoikeuksia on käyty läpi perustuslain näkökulmasta poliisin ja juristin kanssa.

Ugandan hanketta toteutetaan tällä hetkellä Filantropian oman varainhankinnan kautta ja sille haetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyön hanketukea kevään 2020 hakukierroksella. Laajemmalle hankealueelle on tehty tarvekartoitus syksyllä 2019 ja tammikuussa Filantropia toteutti URI-GL:n (United Religions Initiative Great Lakes) kanssa hankevalmistelumatkan uusiin kyläyhteisöihin. Tarve hankkeelle on ilmeinen, sillä keskustelut vahvistivat tarvekartoituksen tulokset – nainen nähdään osana omaisuutta eikä hän pääse nauttimaan perustuslain suomasta vapaudesta omistaa ja päättää omaisuudestaan.

Ulkoministeriön hakukierros avataan 31.1. ja haku päättyy 31.3.2020.

Scroll to Top