Paastokeräyksellä puhdasta vettä

Joulupaastokeräys kenialaisten luostarien viljely- ja varjelutyöhön innosti lahjoittajia. Vuodenvaihteeseen mennessä Filantropian paastokeräystilille oli lahjoitettu jo 20 000 euroa.

Keräyksen tuotolla tuetaan porakaivon rakentamista Triherousan nunnaluostariin Länsi-Keniassa, Kisumun hiippakunnan alueella. Kaivon rakentaminen aloitetaan tammikuun puolivälissä.

Triherousan luostarin pienempi portti ja silta on nimetty Johannes Teologin mukaan.

Kolmikätiselle Jumalanäidin ikonille pyhitettyä luostaria ovat perustamassa alun perin Kreetalta lähteneet nunnat. Tavoitteena on tarjota paikallisille naisille mahdollisuus luostarielämään, kunhan majoitustiloja saadaan valmiiksi. Luostari tekee jo nyt paljon diakoniatyötä paikallisten lasten ja muiden tukea tarvitsevien parissa. Myös ympärillä oleva seurakunta kasvaa hiljalleen.

Työpajan valaistus on ratkaistu muovisilla läpinäkyvillä kattorakenteilla. Samanlaisia on suunniteltu myös keljojen valaistuksen parantamiseksi.

Toinen keräyksen kohteista on Nairobin hiippakunnan alueella vuoristoon rakenteilla oleva munkkiluostari. Arkkimandriitta John Wangurun perustama luostari pyhän Mooseksen veljestölle valmistuu kesän taitteessa. Sen jälkeen luostariin rakennetaan kasvihuone ja aloitetaan maanviljely joulupaastokeräyksen tuotolla. Tavoitteena on tehdä luostarista mahdollisimman omavarainen heti alusta asti. Kenian ensimmäistä munkkiluostaria on rakennettu Valamon luostarin ja yksityisten suomalaisten lahjoittajien tuen turvin.

Filantropia kiittää kaikkia lahjoittajia ja toivottaa näiden hyvien uutisten myötä hyvää alkanutta vuotta 2020!

Scroll to Top