Suunnitelmia poikkeustilassa

Ugandan hankkeen paikalliset työntekijät ajavat torstaina takaisin Kampalaan. Takana on tällä erää viimeinen naisten omistusoikeuksia edistävä kurssi, joka järjestettiin Jinjassa. Presidentti Museveni on ilmoittanut, että kaikki koulut ja yliopistot suljetaan ainakin kuukaudeksi. Ihmisten kokoontuminen kielletään koko maassa. Jumalanpalvelukset, häät ja esimerkiksi vuoden päässä oleviin vaaleihin liittyvät tilaisuudet pitää kaikki perua. Viime kuukausina Ugandassakin on kuultu uutisia länsimaita riivaavasta viruksesta, mutta se on tuntunut kaukaiselta. Nyt virus leviää Afrikassa eikä sen enää uskota olevan vain länsimainen myytti.

Pikkubussin päästyä URI-GL:n (United Religious Initiative – Great Lakes) toimistolle, jokainen kerää tavaransa ja lähtee järjestelemään arkensa sujumista. Lapsista ja vanhuksista on pidettävä huolta. Samalla pitää miettiä miten työt järjestetään. Vielä automatkan aikana viestit kulkevat whatsappin kautta Suomeen ja takaisin. Viestien välityksellä keskustellaan yhteisestä hankesuunnitelmasta, joka pitää jättää Suomen ulkoministeriölle maaliskuun loppuun mennessä. Filantropiassa ollaan huolissaan URI-GL:n työntekijöiden hyvinvoinnista ja entäs sitten ne naiset perheineen Jinjassa ja Mayugessa?

Naisten omistusoikeuksien edistäminen ei onnistu, jos perheiden miehiä ei saada asian taakse. Sen vuoksi koulutuksia järjestetään myös miehille. Hankkeen tavoitteiden saavuttamisesta hyötyy kuitenkin koko perhe.

Tämän päivän epävarmuudesta huolimatta työtä pitää jatkaa parempaa huomista varten. Naisten arkea suoraan parantava hanke on tehnyt ihmeitä ihmisten elämässä. Hiljattain valmistunut dokumentti kertoo samaa. (Katso: https://filantropia.fi/dokumentti-tyostamme-ugandassa/)  Sen vuoksi motivaatio uuden hankehakemuksen tekemiseen on korkealla sekä Ugandassa että Suomessa.

Suuren paaston keräys käytetään Filantropian naistyöhön mm. Ugandassa ja Syyriassa. Vaikka keräyslippaat pölyttyvät parhaillaan hiljaisissa kirkoissa, keräykseen voi osallistua Filantropian nettisivuilla: https://filantropia.fi/lahjoita/

Scroll to Top