Kansainvälisen diakonian kolehtipyhä 26.10.

Filantropia on pyytänyt seurakuntia kantamaan kolehdin kansainväliseen diakoniatyöhön sunnuntaina 26.10.

Aiheeseen voi virittäytyä oheisen tekstin myötä:

“Diakonia kirkon elämässä tarkoittaa palvelemisen asennetta, joka näkyy tavassamme elää ja kohdella toisia ihmisiä ja ympäröivää luomakuntaa ilman vastapalveluksen odotusta, vilpittömästi ja Jumalan armosta. Kirkon jäseninä kuulumme maailmanlaajuiseen paikallisyhteisöjen ketjuun, joka kannattelee ihmisiä rukouksilla ja arjen hyvillä teoilla.

Moldovassa seurakuntalaiset tuovat kirkkoon syötävää ja juotavaa, jotka jaetaan jumalanpalveluksen jälkeen kylän köyhimmille. Burundilainen piispa opettaa esimerkillään pappeja ja vanhempia hankkimaan tytöille kuukautissuojia, että he pääsevät kouluun. Syyriassa pakolaisuuteen joutuneet ovat ryhtyneet avustustyöntekijöiksi voidakseen tehdä sen, mitä vielä tehtävissä on sodan keskellä elävien auttamiseksi. Suomessa diakoniatyön vapaaehtoinen käy seurustelemassa yksinäisen ihmisen luona ja hyvän teon osakseen saanut kertoo arjen sankarista sosiaalisessa mediassa.

Huonojen uutisten aikana tarvitaan vastapainoksi paljon hyviä uutisia eli evankeliumia, sanoin ja teoin, Jumalan kunniaksi. Aina on oikea hetki aloittaa hyvän enentäminen maailmassa.”

Kirkossa Moldovassa b

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top