Joulupaastokeräys Ugandaan

Uskonnolliset johtajat ovat mukana naisten oikeuksien edistämisessä.

DSC 0120
Paikallisten johtajien ja viranomaisten saaminen mukaan tasa-arvotyöhön on tärkeää.

Filantropia ja United Religions Initiative Great Lakes (URI-GL) aloittivat kuluvan vuoden alussa uuden hankkeen Itä-Ugandassa. Tavoitteena on tehdä näkyväksi naisten omistusoikeuksien puuttuminen käytännössä ja tukea paikallisia muutoksen tekemisessä.

Maaseudulla kysymys omaisuudesta osuu päivittäiseen arkeen. Ruoka saadaan maasta ja naisen työ kelpaa viljelyyn, mutta sadosta saatavan tulon korjaa useimmiten mies. Monilapsisessa perheessä usein vain pojat perivät maata ja muuta omaisuutta. Jos miehellä on useampi vaimo, hän ei pidä huolta kaikista tasapuolisesti.

Miten voidaan vaikuttaa syvällä kulttuurissa rakentuneisiin asenteisiin ja toimintamalleihin? URI-GL on ottanut muutoksen tekemiseen mukaan paikallisia johtajia laajalla rintamalla. Heidän, joilla on valta, on kannettava vastuu. Niinpä viimeisen kymmenen kuukauden aikana on koulutettu poliiseja, paikallishallinnon perhetyöntekijöitä sekä uskonnollisia ja kulttuurisia johtajia.

DSC 0181Kyläyhteisöt ovat kokoontuneet sadoittain yhteisökeskusteluihin, joissa on kuultu lukuisia tapauksia perheiden ja sukujen arjesta. Paikalla olleet lainopilliset neuvojat ja poliisit ovat ohjeistaneet niin naisia kuin miehiäkin, miten toimia ongelmatilanteissa.

Jo tässä vaiheessa voidaan todeta, että hanke on erittäin tarpeellinen ja sillä on saatu aikaan muutosliike. Työ on vasta alussa ja nyt onkin tilaisuus osallistua muutoksen tukemiseen myös suomalaisista paikallisyhteisöistä käsin.

Keräystiedot:

15.11.–31.12.2017 pidettävän Joulupaastokeräyksen tuotto käytetään naisten oikeuksien edistämiseen Jinjan ja Mayugen alueilla Itä-Ugandassa.

Filantropian keräystili: FI53 5480 0520 0233 08, viite: 12564

Keräyslupa: POL-2015-11267, 4.1.2016. Voimassa koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta 3.1.2016–31.12.2017. Kerätyt varat käytetään Filantropian kansainvälisiin diakonia-, lähetys- ja kehitysyhteistyöhankkeisiin.

&nbsp

Filantropian ja URI-GL:n hanke Itä-Ugandassa saa ulkoministeriön kehitysyhteistyötukea vuosina 2017–2018.

&nbsp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top