Tukea Burundin ortodoksiselle kirkolle

Burundilaisen Buramatan alakoulun oppivuosi alkoi lokakuussa. Kouluvuoden alkua juhlittiin vedenpyhityksellä, jonka toimitti Burundin ja Ruandan piispa Innocentios. Koulun alkajaisiksi oppilaat saivat lahjoiksi kyniä, vihkoja ja muita tarvikkeita.

Syksyn aikana Filantropia on yksityisten lahjoittajien turvin tukenut Burundin hiippakuntaa yhteensä 13 000 eurolla. Buramatan alakoulun lisäksi lahjoituksilla tuetaan seurakuntien naisryhmiä, jotka kehittävät seurakuntien paikallista varainhankintaa. Naisten ryhmät ovat perustaneet esimerkiksi ompelupajoja. Tuki Burundin hiippakunnalle on mahdollista yksityisten lahjoittajien ansiosta.

Burundi ja Ruanda kärsivät sekä lähihistorian kansanmurhan seurauksista että ajankohtaisista poliittisista levottomuuksista. Toukokuisen vallankaappausyrityksen jälkeen ilmapiiri on kiristynyt erityisesti pääkaupungissa Bujumburassa. Tuhannet ihmiset ovat paenneet väkivaltaisuuksia naapurimaihin.

Piispa Innocentios kertoo, että Burundin ja Ruandan hiippakuntaa rakennetaan ilosanoman julistukselle, kasvatukselle ja terveyden edistämiselle. Sovinnon edistäminen ja esillä pitäminen on tärkeää alueella, jonka väestö on kärsinyt kansanmurhan ja joutuu rakentamaan elämänsä ja tulevaisuutensa sen seurausten kanssa.

Alueen ortodoksinen kirkko saa jatkuvasti uusia jäseniä. Piispa Innocentios näkee, että avainasemassa kirkon kehitykselle on rakentaa seurakunnista taloudellisesti omavaraisia. Tässä työssä jokaisella seurakunnan jäsenellä on oma tärkeä tehtävänsä. Lisäksi tarvitaan koulutettua papistoa, joka pystyy palvelemaan kirkon jäseniä. Burundin ja Ruandan hiippakunnan papisto koulutetaan Keniassa Nairobin pappisseminaarissa, joka on Afrikan teologisen koulutuksen keskuspaikka.

Burundin ja Ruandan hiippakunnan työtä voi tukea Filantropian kautta.&nbsp
Filantropian lahjoitustili: FI63 5480 0520 0164 35 viite 12467.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Aino Nenola, aino.nenola(at)ort.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top