Avustusjärjestöt liikkeellä Filippiineille iskeneen taifuunin jälkeen

Perjantaina 8.11. Filippiineille rantautunut ja maan yli kulkenut myrsky on jättänyt jälkeensä hävitystä ja suurta hätää.

Haiyaniksi nimetyn myrskyn on YK:n mukaan arvioitu olleen yksi historian voimakkaimmista koskaan rekisteröidyistä myrskyistä.&nbsp Filippiineiltä myrsky on jatkanut matkaansa Vietnamiin, jossa se hieman lieventyneenä jatkaa vielä tuhojaan.&nbsp

Filippiineillä kuolleiden lukumäärä oli sunnuntaina yli 10 000 henkeä ja sen pelätään nousevan useisiin kymmeniin tuhansiin. Yli 650 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja kaiken kaikkiaan myrsky vaikuttaa 9,5 miljoonan ihmisen elämään. Myrskyn jälkiseuraamukset tulevat yltämään pitkälle tulevaisuuteen.

Suuret kansainväliset ja kansalliset avustusjärjestöt kuten Suomen Punainen Risti ja Kirkon Ulkomaanapu ovat kiireesti ryhtyneet töihin avun toimittamiseksi myrskystä selviytyneille, joista monet ovat täysin vailla perustarpeita kuten ruokaa, vettä ja suojaa. Unicefin arvion mukaan apua tarvitsevien joukossa on ainakin noin 4 miljoonaa lasta.&nbsp

Avustusten perille saamista vaikeuttavat monin paikoin täysin tuhoutuneet kulku- ja kommunikaatioyhteydet. Monin paikoin myrsky on tuhonnut rakennukset maan tasalle, eikä jäljellä ole kuin romua tasamaalla.

Filantropian kansainvälinen kumppani ortodoksinen avustusjärjestö IOCC (International Orthodox Christian Charities) tukee myös Filippiinejä ja kannustaa kaikkia pitämään tuhoisan myrskyn uhrit ja kaikki filippiiniläiset mukana ajatuksissa ja rukouksissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top