Joulupaastokeräys innosti seurakuntalaisia

Viime vuoden joulupaastokeräys Murretaan ja Jaetaan onnistui hyvin. Vuoden 2018 loppuun mennessä Filantropian paastokeräykseen oli lahjoitettu yli 20 000 euroa.

Keräyksellä kannustettiin seurakuntalaisia kattamaan joulupöytää sellaisille lähimmäisille, joille se on syystä tai toisesta mahdotonta. Keräysvaroja on lahjoitettu Syyriassa ja Keniassa hädänalaisten parissa tehtävään työhön.

Joulupöytiä katettiin Blemanan luostarissa Syyriassa pitkin joulukuuta ja aatonaattona myös Kisumun kaupungissa Länsi-Keniassa, jossa pyhän Mooseksen seurakunta tekee työtä kadulla elävien nuorukaisten parissa.

Tartoksen lähellä oleva Blemanan nunnaluostari on ollut lähialueen ihmisten turvapaikkana sodan aikana. Luostarin portit on avattu kaikille tarvitseville. Joulukuussa luostari tarjosi ruokaa erityisesti lapsille.

Kisumun kaupungissa nuori pyhän Mooseksen seurakunta tekee puolestaan työtä lasten ja nuorten poikien parissa, joilla syystä tai toisesta ei ole kotia. Ruoan nälkä on vain yksi jokapäiväisistä haasteista ja eniten olisi ikävä turvallista aikuista. Isä Ierotheoksen johdolla luottamusta rakennetaan hetki kerrallaan.

Joulupaastokeräyksiin on viime vuosina lahjoitettu noin 20 000–25 000 euroa. Seurakuntien lipaskeräysten tilitykset päättyneen paastokeräyksen ajalta jatkuvat vielä alkutalven ajan. Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top