Loberen Samaria-talolle uusi elämä Keniassa

Suomalaisten ortodoksisten lähettien entinen koti, Samaria-talo, kunnostetaan Keniassa. Samaria on lähettien perustaman Loberen koulun pihapiirissä. Asunto on kuluneiden vuosikymmenten aikana päässyt huonoon kuntoon, mutta perusta on kuitenkin hyvä.

– Asuin Samariassa pari vuotta sitten kaksi kuukautta, kun olin saanut opettajan paikan Loberen koululta, eikä minulla vielä ollut muuta asuntoa. Talon katto, seinät ja lattia ovat ihan hyvässä kunnossa, mutta pintaremontti olisi tarpeen ja vesi- ja viemärijärjestelmä pitäisi uusia, kertoo diakoni Paisios. Diakoni on nykyisin töissä hiippakunnassa ja hänet vihitään papiksi heinäkuun alkupuolella.

– Koulun tontilla on suomalaisten aikoinaan rakentama kaivo, joten Samariaan saadaan kyllä helposti puhdasta vettä, hän lisää.

Filantropian hallitus päätti tukea talon kunnostamista 6 000 eurolla. Tarkoituksena on, että pintaremontin jälkeen ja kunnostettuna kahden makuuhuoneen asuntoa voisi vuokrata koulun opettajille asunnoksi. Samalla Nyerin ja Mount Kenyan hiippakunta saisi vuokratuloja.

Piispa Neofitos kertoo Samarian remonttitöistä vastaavasta rakentaja Peteristä.

– Tutustuin Peteriin kun hän tuli rakentamaan Pyhän Marian kirkkoa Kalulin kylään Merun alueelle. Jonkin aikaa kirkkoa rakennettuaan hän tuli luokseni ja sanoi haluavansa liittyä kirkon jäseneksi, koska se tuntuisi hänestä oikealta. Tietysti otimme hänet ilomielin vastaan.

– Samariaa päästään remontoimaan heti, kun sateet vähän hellittävät. Olemme ikionnellisia suomalaisten tuesta ja kaksi naisopettajaa on jo kertonut kiinnostuksestaan tulla vuokralaisiksi Samaria-taloon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top