Joulukirje Syyriasta: Tervetuloa pieni ihminen

Kristuksen syntymäjuhlaan valmistaudutaan ympäri maailman. Filantropia toivottaa joulukirjeen myötä kaikille rauhallista joulumieltä ja valoa pimeään vuodenaikaan. Kristus syntyy – kiittäkää!

“Tuttu ihminen on jakanut kuvia vastasyntyneen vauvan ensimmäisistä päivistä. Katsoessa hellyys suorastaan huokuu kohti uutta ihmistä. Yhdessä kuvassa vauva on äidin sylissä joulukuusen vierellä ja toisessa isän sylissä hoitopöydän äärellä. Kolmas kuva nostaa kyyneleet silmiin. Vauva on hempeänvärisessä huoneessa, jossa on pieni sänky, keinu ja mukava nojatuoli aikuiselle istua lähellä ja pitää sylissä pitkään, kun yöllä itkettää. Seinällä on koristekirjaimilla teksti Welcome. Miten tervetullut tuo pieni ihminen onkaan!

Katselen noita kuvia Damaskoksessa, Syyrian pääkaupungissa. Työmatka on melkein tehty ja edessä on vain viimeisiä toimistopäiviä. Projektisuunnitelma naisten toimeentulon mahdollistamiseksi alkaa olla kasassa. Eilen kadulla pieni poika yritti myydä suklaata. Paikallinen työkaveri antoi vähän rahaa ja vastineeksi poika sai kuulla läksytyksen siitä, että pitäisi olla koulussa eikä kadulla töissä. Poika sanoi hiljaa, että mieluummin hän kuin äiti. Jos projektin kautta äidit saisivat pidettyä perheestään huolta, tuokin poika pääsisi kouluun.

Samaan aikaan kotimaassa riehuu keskustelu lapsista, jotka ovat tuolla pohjoisessa leirillä. Kuulen sieluni korvin vastaväitteen siitä, että nyt ei voi eikä saa verrata! He ovat eri asia ja maailmankuva menee sekaisin, jos hyvät ja pahat sekoitetaan. Missä iässä lapsesta tulee turvallisuusuhka, nukkuva solu, joka odottamattomalla hetkellä räjähtää silmille? Onko neljävuotias vielä viaton, mutta kuusivuotias jo ladattu pahuudella? Entä sitten se puhe, että yksikin lasta kannustava ja häneen uskova aikuinen voi muuttaa ihmisen elämän suunnan. Eikö se voisi koskea myös näitä lapsia? Voisiko heillekin olla tässä maailmassa vielä paikka, jossa me olemme odottaneet sinua, meidän joulun lapsi.”

Joulukirjeen on kirjoittanut Filantropian projektipäällikkö Minna Rasku joulukuisella työmatkallaan Syyriassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top