Joulupaastokeräys: viljelyä luomakuntaa varjellen

Kenian ensimmäinen munkkiluostari parin tunnin ajomatkan päässä Nairobista on kohta valmis.

Arkkimandriitta John Wanguru on rakentanut viime vuodet luostaria vuoristoon kauaksi kaikesta hälystä. Säästöjen ja ystävien tuen avulla mahdollisuus elää munkkina kutsumuksensa mukaan on ihan lähellä.

Viesti siitä että luostariin voi kohta muuttaa, on saanut monia kyselijöitä liikkeelle. Noviiseista ei ole pulaa. Muutamia kenialaisia munkkeja elää luostareissa Kreikassa ja Kyproksella. Ehkä kutsu kuuluu myös heille.

&nbsp

Isä Johnin päivätyö on vielä hetken aikaa Nairobissa pappisseminaarilla. Muiden töiden ohessa seminaarin verstaalla on syntynyt kaikkea mahdollista tuoleista rautaportteihin ja puisiin ikkunanpieliin kirkkoa varten. Kesäiset matkat Valamon luostariin ovat toimineet uskonvahvistajina ja opetusmatkoina näinä rakentamisen vuosina. ”Minä olen täällä Luojan lähellä”, isä John kiittelee Valamon viikkojen merkitystä.

Tarkoituksena on rakentaa luostarista mahdollisimman omavarainen. Esimerkiksi luostarin keittiössä ruoka valmistetaan biokaasulla. Seuraava isompi satsaus on kasvihuone, josta voi korjata satoa neljä kertaa vuodessa. Siitä riittää ruokaa sekä luostarin asukkaille että myytäväksi.

Tämän vuoden joulupaastokeräyksellä tuetaan nunna- ja munkkiluostareiden viljely- ja varjelutyötä Keniassa. Paastokeräyksen tuotto jaetaan Triherousan nunnaluostarin porakaivon ja pyhittäjä Mooses Etiopialaisen veljestön kasvihuoneen rakentamista varten. Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian paastokeräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 13301.

Nunnaluostarin kaivoon on lähetetty joulukuussa 7 000 euron avustus keräykseen tulleista lahjoituksista. Yksityislahjoittajat, yritykset ja seurakunnat ovat lahjoittaneet varsin innokkaasti ja yksittäisten lahjoitusten suuruus vaihtelee muutamasta eurosta tuhanteen euroon saakka.

Keräysaika 15.11.-31.12.2019. Keräysalue: Koko Suomi Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Keräyslupa: RA/2017/1236, myönnetty 30.11.2017, voimassa 1.1.2018-31.12.2022. Kerätyt varat käytetään Filantropian diakonia-, lähetys- ja kehitysyhteistyöhankkeisiin kansainvälisesti ja kotimaassa (vesi- ja ruokaturvan, terveydenhuollon, toimeentulon, kasvatuksen ja koulutuksen parantamiseen, humanitaariseen avustustyöhön ja katastrofiapuun sekä ihmisoikeuksien parantamiseksi tehtävään työhön).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top