Vastuuviikko rakentaa oikeudenmukaista maailmaa

Tulevana sunnuntaina 20.10. alkava Ekumeeninen Vastuuviikko on Suomen kristillisten kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen yhteinen kampanja ihmisoikeuksien puolesta. Pyrkimyksenä on kirkkojen osallistuminen oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseen.

Vastuuviikkoa koordinoi Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN).&nbsp SEN on Suomen kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja seurakuntien yhteistyöjärjestö ja maailman vanhimmista kansallisista ekumeenisista neuvostoista. SEN on perustettu vuonna 1917.

Suomessa Ekumeenista Vastuuviikkoa vietettiin ensimmäisen kerran 1978, jolloin aiheena oli ”Yhdessä maailmassa”. Viikon malli otettiin Ruotsista, jossa Ekumeniska U-veckan syntyi Kirkkojen maailmanneuvoston vuonna 1968 pidetyn Upsalan yleiskokouksen jälkimainingeissa. Vuodesta 1980 alkaen Vastuuviikko on ollut kaikkien kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen yhteinen kansainvälisen vastuun viikko.

Vuoden 2012–2013 teema on Väkivallan markkinat: tähtäimessä asekauppa ja pienaseet. Ajalla 20.–27.10. Vastuuviikkoon liittyvää ohjelmaa järjestetään eri paikkakunnilla. Tämän vuoden kansainvälinen vieras Tarek Al-Khoury on syyrialainen kristitty, joka on paennut Lähi-idän kriisiytyneimmältä konfliktialueelta naapurimaahan Libanoniin.

Vastuuviikon kanssa samanaikaisesti vietetään myös Reilun kaupan viikkoa. Reilulla kaupalla pyritään siihen, että kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä olisi mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon sekä mahdollisuus päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Reilun kaupan tukeminen antaa yksilöille mahdollisuuden osallistua rakentamaan oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää maailmaa.

Tutustu Ekumeenisen Vastuuviikon ohjelmaan&nbsp tästä.

Ekumeeninen Vastuuviikko

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top