Filantropialta 23 000 euroa pakolaistyöhön Kreikassa

Filantropia on tukenut vuoden 2015 joulukuusta asti kansainvälisen ortodoksisen avustusjärjestö IOCC:n pakolaistyötä Kreikassa. Tuella on saatu paljon aikaiseksi, kuten lähetettyä jäähdytetty kontti Pohjois-Kreikkaan pakolaiskeskuksen ruokien säilyttämistä varten.

iocc 4Avustusjärjestö IOCC on tehnyt Kreikassa yli kaksi vuotta pakolaistyötä yhdessä kumppanijärjestöjensä kanssa. Avustusjärjestö on auttanut yli 250 000 pakolaista ja maahanmuuttajaa yli 15 pakolaiskeskuksessa Kreikan mantereella ja Chiosin, Samosin, Kosin, Oinussan ja Farmakonisin saarilla.

IOCC:n antamiin avustuksiin on kuulunut muun muassa yli 250 000 lämmintä ateriaa ja 15 000 ruokapakkausta sekä yli 10 000 hygieniapakkausta ja 4 900 makuupussia. Hygieniapakkaukset ovat sisältäneet muun muassa saippuaa, hammastahnaa ja vaippoja.

Kreikan hallituksen pyynnöstä IOCC on myös jakanut 2 000 kerrossänkyä ja patjoja 12 pakolaiskeskukseen ympäri Kreikan. Järjestö on pitänyt huolta puhtaan veden saannista, sanitaatiosta ja hygieniasta muun muassa asentamalla ja ylläpitämällä vessoja, suihkukoppeja ja lämpövesitankkeja.

iocc 5IOCC on mahdollistanut myös epävirallisen opetuksen yhteensä neljässä pakolaiskeskuksessa. 6–17-vuotiaille nuorille on opetettu keskuksissa kreikan ja englannin kieliä sekä järjestetty luovaa tekemistä ja virkistystoimintaa. Yksin maahan tulleille pakolaislapsille on lisäksi opetettu matematiikkaa ja tieteitä sekä elämäntaitoja psykologin tuella. Kesäkuusta 2017 meneillään on pieni projekti, jossa epävirallista opetusta annetaan 20 pakolaislapselle sekä järjestetään virkistystoimintaa, joka tuo kreikkalaiset ja pakolaislapset yhteen.

iocc 3Filantropia on tukenut IOCC:n Kreikan pakolaistyötä joulukuun 2015 ja lokakuun 2016 välillä yhteensä 23 000 eurolla. Filantropian tuella IOCC pystyi muun muassa lisäämään tukeaan ja henkilökuntaansa pakolaiskriisin kriittisimmällä hetkellä selä viemään jäähdytetyn kontin Pohjois-Kreikkaan pakolaiskeskukseen. Alun perin Välimerellä hukkuneiden ruumiiden säilömiseen tarkoitetussa kontissa voidaan nyt säilyttää pakolaiskeskuksen ruoka.

Kuvat: IOCC

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top