Avustustyö jatkuu Ukrainassa

Pitkittynyt sota Ukrainassa vaatii kärsivällisyyttä. Sumyn kaupungissa on ruokittu maan sisäisiä pakolaisia, ikäihmisiä ja kodittomia Filantropian tuella viime vuoden keväästä lähtien.

Sumy oli yksi alueista, joita miehitettiin hyökkäyksen alkuvaiheessa. Kaupungista on paennut paljon ihmisiä ja sinne saapuu uusia pakolaisia Ukrainan itäosista.

Paikallinen vapaaehtoinen Marina Boychenko kertoo, että Filantropian tuella autetaan päivittäisten ruokailujen lisäksi monilapsisia ja vähävaraisia perheitä sekä perheitä, joissa on vammaisia lapsia.

Alkuvuodesta hinnat kohosivat 20-30 prosenttia, joten kaikki apu on tullut tarpeeseen. Pommitukset jatkuvat ja raja-alueille suunnitellaan pakkoevakuointeja, mikä tarkoittanee lisää pakolaisia Sumynkin suuntaan.

Filantropian kriisiapukeräykseen on lahjoitettu helmikuusta 2022 lähtien yli 155 000 euroa ja apua on välitetty tulleiden pyyntöjen perusteella yli 137 000 euroa ukrainalaisten hyväksi.

Ukrainalaisten hyväksi järjestetään toukokuun lopussa kaksi hyväntekeväisyyskonserttia Pohjois-Suomen ortodoksisen seurakunnan alueella. Perjantaina 26.5. on konsertti Oulun tuomiokirkossa kello 19, järjestäjänä OCM – Suomen Konstantinus Yhdistys ry. Lauantaina 27.5. järjestetään kevätkonsertti Nellimin kirkossa kello 15, järjestäjänä Nellimin ort. seurakuntapiiri.

Scroll to Top