Ensimmäinen Ikonisilta-dokumentti julkaistu

Kenialaisen ikoninmaalauskulttuurin kehittäminen on osa Filantropian tekemää lähetystyötä 2020-luvulla. Ikonisillaksi kutsutun hankkeen tarkoituksena on omasta jakaminen toista kunnioittamalla. Käytännössä hankkeessa viedään suomalaista materiaaliteknistä osaamista Keniaan paikallisen ikoninmaalauksen kehittämistä varten.

Digital Palola Oy:n Petrus Palola on dokumentoinut Filantropian työtä kahdella kuvausmatkalla. Ensimmäinen dokumentti Ikonisilta-projektista on nyt valmistunut.

”Kuten munkki Gabriel haastattelussaan sanoi, Afrikkaan menevä oppii aina enemmän itse. Vaikka kyseessä oli toinen kuvausreissuni Afrikkaan, oli tammikuinen Kenian matka täynnä yllätyksiä ja erikoisia käänteitä. Parasta näissä on, että Filantropian matkassa ei ikinä tiedä, mitä jännittävää seuraava päivä tuo tullessaan! Voi vaikka herätä aamukuudelta keskeltä Kenian maaseutua kahden aasin vetämän maidonkeräyskärryn ohiajon valtavaan mekkalaan tai päätyä kunnostamaan paikallisen koululaisen uutta pulpettia.” Petrus kertoi matkastaan.

Petrus Palolan lisäksi tammikuun työmatkalle ja Ikonisilta-hankkeeseen Keniassa osallistuivat Filantropian projektipäällikkö Minna Rasku, Suomen ortodoksisen kirkon johtava konservaattori ja Valamon opiston ikoniakatemian opettaja Antti Narmala sekä munkki Gabriel. Keniasta mukana olivat Samuel Njogore, Andrew Njogore sekä igumeni arkkimandriitta John Wanguru pyhittäjä Mooses Etiopialaisen luostarista. Juhlaikonit maalattiin luostarin kirkkoon.

Dokumentin seuraava osa julkaistaan kesäkuussa.

Scroll to Top