Suuren paaston keräys: Olivian tarina

Olivia Nabira on neljän lapsen äiti, joka asuu maaseudulla Itä-Ugandassa. Hän on menettänyt näkönsä ja tarvitsee toisinaan apua päivittäisissä askareissa. Arki kuluu maatöiden, ruuanlaiton ja lasten huoltamisen parissa.

Olivian miehellä oli tapana käyttää vaimonsa hankkima sato omaksi hyödykseen ja lopulta mies lähti perheestä lähes 20 avioliittovuoden jälkeen. Lisähuolta aiheutti Olivian auttajaksi ilmoittautunut nainen, joka varastikin hänen rahansa. Tilanne sokeana neljän lapsen yksinhuoltajana oli vaikea.

Olivia on yksi kymmenistä naisista, jotka ovat saaneet uuden alun elämäänsä sen jälkeen kun kotikylässä alettiin käydä keskustelua naisten ja miesten tasa-arvoisesta kohtelusta. Hän pääsi mukaan naisten ryhmään, jossa saa koulutusta pienyrityksen perustamiseksi ja oppii Ugandan perustuslain suomasta sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

Yllättäen myös Olivian mies Samuel osallistui yhteisökeskusteluihin ja näki kotikylässä tehdyn naisten oikeuksia käsittelevän televisio-ohjelman, joiden myötä hänen asenteensa alkoi pikkuhiljaa muuttua. Mies palasi perheensä luokse ja tällä hetkellä arki on Olivian mukaan aiempaa rauhallisempaa.

Olivia on valittu naisten ryhmän varapuheenjohtajaksi ja hän katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen. Kiitokset lähtevät niin paikallisille ugandalaisille kuin suomalaisille tukijoille: ”Te olette minun silmäni ja valoni.”

Suuren paaston keräyksellä 2019 tuetaan Oliviaa ja monia hänen kaltaisiaan naisia ja äitejä parantamaan toimeentuloaan ja oppimaan naisten oikeuksista.&nbsp Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 12616.

Keräyslupa RA/2017/1236, 30.11.2017, on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta 1.1.2018–31.12.2022.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top