Ihmisillä on suuri tarve auttaa ukrainalaisia

Sota Ukrainaa kohtaan on aiheuttanut valtavan auttamishalun suomalaisissa. Filantropiaan tuli ensimmäisten päivien aikana yli 5 000 euroa lahjoituksia ja viikossa noin 15 000 euroa.

Ensimmäiset avustuserät on lähetetty Puolaan, jonne suuntautuu suuri Ukrainasta pakenevien määrä. Puolan Eleos-järjestön Varsovan ja Bialystokin toimipisteitä on avustettu yhteensä 5 000 eurolla. Eleos Polska tiedotti alkuviikosta, että se kerää perustarvikkeita ja toimittaa niitä ukrainalaisille.

Eleos Polskan toiminnanjohtaja Tomasz Stempa kertoi, että suomalaisten tuella on toimitettu lääke- ja ruokatarvikkeita Ukrainan rajalle ja jatkokuljetukseen sekä pakolaisten vastaanottopisteisiin Varsovassa. Stempan mukaan Walczissa ja Gładyszowissa valmistaudutaan Eleos Polskan tuella pakolaisten vastaanottamiseen.

Filantropiaan on tullut kyselyjä tavarakuljetuksista ja muusta vapaaehtoistyöstä. Filantropia tukee ukrainalaisia lähellä sota-aluetta toimivien järjestöjen kautta. Suomessa moni paikkakunta valmistautuu ukrainalaisten pakolaisten vastaanottamiseen ja vapaaehtoistyölle tulee olemaan tarvetta lähikuukausina.

Kuvat: Eleos Polska

Scroll to Top