Suuren paaston keräys: Barbaran tarina

Barbara Mutesin ompelukauppaan astuessa näkee iloa heijastavat kasvot, jotka kantavat vielä menneisyyden naarmuja. Hänestä tuli viisi vuotta sitten nuori äiti, jolla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin mennä vaimoksi lapsen isälle Suleimanille. Mies käyttäytyi väkivaltaisesti eikä halunnut Barbaran tekevän töitä, josta saisi rahaa, sillä hän olisi silloin tuntenut itsensä vähemmän mieheksi.

Perinteisessä klaanikulttuurissa naiset eivät osallistu omaisuutta koskevaan päätöksentekoon, vaikka olisivat osallistuneet viljasadon ja talon hankintaan. Barbarasta tuli kuitenkin yksi naisista, jotka pääsivät toisenlaisen elämän alkuun. Hänet otettiin mukaan naisten oikeuksia edistävään koulutukseen. Barbaran mies suostui osallistumaan keskusteluun yhteisötyöntekijän David Mukisan kanssa.

David tuo yhteen eri uskonnollisten yhteisöjen jäseniä, että miehet ja naiset pääsisivät keskusteluyhteyteen. Hän työskentelee myös opettajana Pyhän Varvaran ortodoksisessa seurakunnassa. David on itsekin käynyt läpi asennemuutoksen kasvattamalla tyttäristään tasa-arvoisia poikien kanssa. Siksi hän ymmärtää, miksi miehet ajattelevat ja toimivat vanhan kulttuurin mukaan ja miten asennetta kannattaa lähteä rauhassa muuttamaan.

Barbara kertoo, että hän voi nyt käydä töissä ja kotona keskustellaan yhdessä perhettä koskevista asioista ja omaisuuden käyttämisestä. Hänen miehensä miehensä toivoo, että olisi ymmärtänyt aiemmin, miten tärkeää on antaa naisten tehdä töitä – perheen elämä olisi kehittynyt nopeammin parempaan päin.

Suuren paaston keräyksellä 2019 tuetaan Barbaraa ja monia hänen kaltaisiaan naisia ja äitejä parantamaan toimeentuloaan ja oppimaan naisten oikeuksista.&nbsp Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 12616.

Keräyslupa RA/2017/1236, 30.11.2017, on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta 1.1.2018–31.12.2022.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top