Syksyn diakoniaa – kolehtipyhä, kyselytunti ja avustuksia

Ortodoksisia seurakuntia on pyydetty kantamaan kolehti Filantropian työn hyväksi kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Vuonna 2021 kolehdit käytetään kenialaisen Nyerin hiippakunnan papiston ehtoollisvälineiden hankkimiseen. Syksyn kolehtipyhä on Kunniallisen ja eläväksi tekevän ristin ylentämistä edeltävänä sunnuntaina 12.9.2021.

Seurakuntien ylimääräiset ja käyttökelpoiset ehtoollislippaat (ripityslippaat) kierrätämme ilolla Keniaan. Lisäksi tarkoituksena on teettää paikallisesti puurasioita ehtoolliskaluston säilyttämistä varten. Hiippakunnan äitiliiton kanssa lippaille valmistetaan suojapussit, koska hiekkateitä moottoripyörällä ajavan papin työmatka on usein pölyinen.

Kierrätettäviä ehtoollislippaita voi tuoda papiston päiville Joensuuhun 27.-28.9. Ota yhteyttä minna.rasku [ @ ] ort.fi, 044 756 7078.

Isä Cyprian vastaa seurakuntansa kanssa hiippakunnan pellon viljelystä. Hiippakunnan papistolle lahjoittamilla moottoripyörillä pitkät välimatkat taittuvat nopeammin. Välillä mukana kulkee koko kuusihenkinen perhe.

Diakonia- ja vapaaehtoistyön kyselytunti

Aika puhua -verkkolähetyksessä torstaina 23.9. klo 10–11:30 ovat vieraina kirkon diakoniatyöntekijä Katja Vilponiemi, kirkon vapaaehtoistyön ohjaaja Eija Honkaselkä, Helsingin ortodoksisen seurakunnan vapaaehtoistyön koordinaattori Kristiina Aminoff ja Tampereen ortodoksisen seurakunnan vapaaehtoiskoordinaattori Vaasassa Arja Sigfrids.

Kysymyksiä voi lähettää etukäteen: filantropia [ at ] ort.fi tai 044 336 7064. Lähetykseen osallistutaan Zoom-alustalla ja keskusteluosioon voi kirjoittaa kysymyksiä ja kommentteja puhujille.

Kotimaan diakonia-avustuksia haettavissa

Filantropia toteutti viime vuonna diakoniakeräyksen koronaepidemian vuoksi vaikeuksiin joutuneiden tukemiseksi kotimaassa. Lahjoituksia tuli yli 17 000 ja avustuksia on haettu Etelä-, Itä- ja Länsi-Suomen ortodoksisista seurakunnista. Avustusten suuruus on vaihdellut 500–1000 euron välillä. Koronaepidemian kerrannaisvaikutukset ovat aiheuttaneet taloudellisia vaikeuksia ja monessa perheessä ruoka-apu on tullut todella tarpeeseen. Myös ikäihmisiin on oltu yhteydessä avustuksen turvin.

Tänä syksynä jaetaan keräyksen viimeiset diakonia-avustukset – olethan ajoissa liikkeellä! Noin 6 800 euroa on vielä haettavissa 15.12. asti ja yksi varaus syksylle on jo tehty.

Seurakunnat voivat hakea avustusta sähköpostitse vapaamuotoisella hakemuksella, josta selviää haettava summa, kohde ja kuluerittely sekä maksutiedot: riina.nguyen [ at ] ort.fi. Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse tai soittaa 044 336 7064.

Scroll to Top