Sadonkorjuun aika

Hyvien asioiden valmistuminen vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Työn jälki on harvoin heti näkyvissä. Sen vuoksi voimme vain tehdä parhaamme sen hetkisellä ymmärryksellä ja istuttaa taimia, mutta kasvu on Luojan käsissä.

Ensimmäisenä pandemiavuotena 2020 välitimme Kisumun hiippakunnan uudelle piispa Markokselle tukea mehiläistarhan perustamista varten. Hunaja on Keniassakin arvokasta ja siitä saatava tulo voisi olla yhtenä tulonlähteenä maan länsiosissa olevalle hiippakunnalle. Haaveena oli, että parhaimmillaan satoa voitaisiin korjata kolme kertaa vuodessa jopa 20 kiloa kerrallaan. Hanke oli kuitenkin vastatuulessa luotettavien apulaisten vuoksi, eivätkä mehiläisetkään toimineet ihmisten komennoilla.

Heinäkuussa 2023 kärsivällisyys kuitenkin palkittiin. Hiippakunnan takana olevasta mehiläispesästä saatiin kerralla 40 kiloa hunajaa. Ensimmäinen sato jaetaan lahjoina eteenpäin. Yksi kilo hunajaa maksaa kaupassa noin 1000 Kenian shillinkiä. Vertailun vuoksi teetä keräävän naisen päiväpalkka on noin 150Ksh ja rakennusmiehen noin 400Ksh.

Hiljaa tullutta hyvää työtä on ilo olla jatkamassa. Filantropia tukee uusien mehiläispesien rakentamista Kisumun hiippakuntaan myös jatkossa. Kiitos kaikille työmme tukijoille!

Scroll to Top