Paastokeräyksellä uusia alkuja

Filantropian Syyrian hanke pienten lasten äitien auttamiseksi elämässä eteenpäin alkoi Damaskoksessa tammikuussa. Avulle on tarvetta, koska sota on kestänyt Syyriassa jo kymmenen vuotta. Nuorten naisten kohdalla se tarkoittaa puolta elämää ja sitä, ettei mahdollisuutta käydä koulua ole ollut.

Naisiin kohdistuva väkivalta on yleistä sekä pakomatkalla että kodin seinien sisällä. Tilastojen mukaan kaikki sodan osapuolet ovat syyllistyneet esimerkiksi raiskauksiin. Seksuaalinen väkivalta on Lähi-Idässä asia, josta ei yleisesti puhuta. Sen vuoksi uhrit jäävät vaille apua. Nelivuotisen hankkeen tavoitteena on tukea väkivaltaa kohdanneita nuoria naisia, jotka ovat yksin vastuussa perheensä toimeentulosta. 

Naiset saavat hankkeen kautta psykologien tukea, terveydenhuoltoon liittyvää apua, ammatillista koulutusta ja pienen starttirahan tai työvälineitä, joissa esimerkiksi kampaajiksi tai ompelijoiksi valmistuneet pääsevät työssä alkuun. Hankkeen paikallisena toteuttajana on GOPA-DERD eli Antiokian ortodoksinen patriarkaatti, jonka kehitysosaston kautta Filantropia on tukennut sodan jalkoihin jääneitä jo vuodesta 2013 asti.

Paastokeräysjulisteen kuvassa naiset tanssivat yhdessä, nuoret ja vanhat ja äidit ja mummot. Taiteilija Riikka Juvosen maalaama kuva kertoo siveltimen vedoin tarinaa, jossa murhe on muuttunut karkeloksi. Se voisi kuvata hetkeä, jolloin nuori nainen on saanut odottamattoman mahdollisuuden opiskella ja valmistua ammattiin, joka antaa elämälle kokonaan uuden suunnan. Ilo on yhteinen.

Osallistu paastokeräykseen ja tue naistyötä Syyriassa – Filantropia ry

Paastokeräykseen voi myös osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 13369.

Scroll to Top