Kesäkeräys tukee Triherousan nunnaluostarin työtä

Filantropia tukee kesäkeräyksellä Triherousan nunnaluostarin rakentamista ja nunnien tekemää diakoniatyötä Kisumun hiippakunnassa Keniassa. Kesäkeräys on voimassa 15.6. – 15.8.

Filantropia on tukenut Triherousan nunnaluostarin juurtumista Keniassa, Kisumun hiippakunnassa, alusta asti. Rakentamiseen on tarvittu monenlaisten lahjojen tuomista yhteen. Filantropian kautta jo saatuja lahjoitusvaroja on käytetty paikallisen työvoiman ja rakennustarvikkeiden hankkimiseen ja kreetalaiset vapaaehtoiset ovat antaneet puolestaan aikaansa ja ammattitaitojaan. Lisäksi on tarvittu loputtomasti uskoa ja rukousta lähes mahdottomaan, sillä ortodoksinen luostari on Keniassa jotakin ihan uutta, vaikka ortodoksinen kirkko on maassa itsessään vanha.

Triherousan nunnat tekevät diakoniatyötä luostaria ympäröivässä Chavogeren kylässä. Vähitellen kasvavassa seurakunnassa on paljon isovanhempien huomaan jätettyjä lapsia. Nunnat auttavat lapsista vastuussa olevia vanhuksia esimerkiksi antamalla ruoka-apua. Lisäksi monet vähävaraiset lapset saavat katettua osan koulumaksuistaan ja muista koulunkäyntiin liittyvistä kuluista (koulupuvut, kengät, kirjat ja ruoka) luostarin kautta.

Gimengwan koulun tyttöjen asuntolapalon jälkeen nunnat auttoivat myös rakentamaan yhteen koulun luokista uuden asuntolan. Gimengwan koulu on aluperin suomalaisten ortodoksisten lähettien perustama.

Kesäkeräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen MobilePaylla 31047, Filantropian lahjoitussivulla tai keräystilille FI30 5480 0520 0345 86, viite 13437. Keräyslupa RA/2022/1620 diakonia- ja lähetystyön hankkeisiin.

Scroll to Top