Lauluja Triherousan luostarista

Triherousan nunnat toimittavat palveluksia pyhän Markuksen kirkossa Keniassa joka päivä. Palveluksissa kieli vaihtuu kreikan, swahilin, englannin ja paikallisen luyian välillä. Nunnat ovat alun perin lähtöisin Kreetalta. Sen vuoksi bysanttilaiset sävelet soljuvat sujuvasti. Swahili ja englanti ovat puolestaan Kenian viralliset kielet, joilla lapset käyvät koulunsa. Luyja on paikallisten seurakuntalaisten äidinkieli eli yksi niistä 68 kielestä, joita eri puolilla Keniaa puhutaan. Seuraavien esimerkkien avulla pääset kurkistamaan pyhän Markuksen kirkon sisälle ja kuulet kirkkolaulua Triherousan luostarista:

Polyeleo kreikaksi: Polyeleopsalmi (youtube.com)

Totisesti on kohtuullista swahiliksi: Totisesti on kohtuullista (youtube.com)

Pyhä Jumala luyiaksi: Pyhä Jumala (youtube.com)

Filantropia on kulkenut Kenian ensimmäisen nunnaluostarin rinnalla alusta asti. Yhteistyöhön on kuulunut mm. swahilinkielisen Jumalansynnyttäjän akatistoksen tuottaminen ja paljon erilaista diakoniatyötä pienten koululaisten kouluruokailun varmistamisesta erilaisiin paikallisia seurakuntalaisia tukeviin hankkeisiin puhdasta vettä pumppaavasta kaivosta alkaen.

Vuosien varrellan on rakennettu yhdessä myös luostaria tukemalla kaikkea mahdollista sementtisäkeistä kattotiileihin. Filantropian kautta on välitetty myös varoja aurinkokennoilla ladattavia lamppuja varten, joululahjoina annettaviin lämpimiin viltteihin ja vaikkapa painepesuriin, jolla trooppisten sateiden nostattamien mutavellien jälkiä on nopea pestä puhtaaksi.

Luostarin rakentamiseen tarvitaan paljon käsiä, aikaa ja varoja. Tärkeintä on kuitenkin uskoa työn siunaukseen psalmin 127 sanoilla: “Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät.” Luostarissa apuna on tähän saakka ollut muutamia kreetalaisia vapaaehtoisia. Lisäksi työhön palkataan paikallisia kyläläisiä. Kunhan vapaahtoisten majoitustilat valmistuvat, apukäsiä voi tarjota työhön myös Suomesta. Siihen saakka voimme rakentaa luostaria osallistumalla esimerkiksi kesäkeräykseen. Kiitos kaikille rakentajille!

Scroll to Top