Joulupaastokeräys: Aika puhua

Tänä vuonna joulupaastokeräys kannetaan terveyskasvatukseen Keniassa ja Ugandassa. Filantropian kumppanit ovat jakaneet huolensa erityisesti tyttöjen tulevaisuudesta, joka on uhattuna pandemian jatkuessa.

Molemmissa maissa pandemia on sulkenut yläkouluja, joissa oppilaat asuvat asuntoloissa lukukausien aikana. Samalla asuntolat ovat tarjonneet tytöille turvaa kasvaa rauhassa ja käydä koulua. Turvan merkitys on näkynyt räikeimmin sulkuaikana siinä, että teiniraskauksien määrä on lisääntynyt huomattavasti. Keniassa rekisteröitiin jo kesäkuussa, kolmen kuukauden koulusulun jälkeen 12 000 teiniraskautta.

Ugandassa pandemia on lisännyt muun muassa lapsiavioliittoja, koska tyttären antaminen vaimoksi ikään kuin ratkaisee teiniraskauksiin liittyvän huolen ja häpeän. Samalla tytön isä saa myötäjäisistä rahaa ja helpotusta omalle pandemian kuristamalle taloudelleen. Taustalla ovat paikallisten kyläpäälliköiden neuvot ongelman ratkaisemiseksi. Kunhan koulut taas avaavat ovensa, kaikki tytöt eivät palaa koulunpenkille ja matka tytöstä äidiksi on ollut liian lyhyt.

Joulupaastokeräyksen tuotolla järjestetään erilaisia koulutuksia ja puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Keniassa tieto tavoittaa yläkoulun tyttöjen lisäksi papistoa ja äitiliiton naisia Nyerin hiippakunnassa. Ugandassa puhutaan suoraan uskonnollisille johtajille ja kyläpäälliköille, joilta ihmiset kysyvät neuvoa.

Joulupaastokeräys alkaa 15.11. ja kestää vuoden loppuun asti. Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 13343, tai Filantropian lahjoitussivun kautta, jonne lisätään paastokeräyskohde ennen keräyksen alkamista.

Keräyslupa RA/2017/1236. Kerätyt varat käytetään Filantropian diakonia-, lähetys- ja kehitysyhteistyöhankkeisiin.

Scroll to Top