Vammaisuus yhteisön rikkautena

Filantropia ja Ekumeeninen vastuuviikko järjestävät YK:n kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. kaksi verkkolähetystä.

Klo 9 alkava lähetys on suunnattu erityisesti seurakuntien työntekijöille ja aiheesta kiinnostuneille. Alustusten ja keskustelun kautta pohditaan vammaisten henkilöiden täysivaltaista jäsenyyttä yhteisössä. Lähetyksen aluksi kuullaan TM Ronja Venesperää ja Amu Urhosta Vammaiskumppanuudesta. Heidän jälkeensä puheenvuoron saa vammaistyön asiantuntija Katri Suhonen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallituksesta. Lopuksi kuulemme kokemuksia seurakuntatyön arjesta diakoniatyöntekijä Eeva Timoselta ja diakoniatyöstä vastaavalta papilta Joonas Ratilaiselta Joensuun ortodoksisesta seurakunnasta.

Päivälähetys alkaa klo 12 ja sen otsikko on Vammaisuus yhteisön rikkautena – kuka määrittelee ”normaalin”? Ensimmäisessä puheenvuorossa Elena Gorschkow johdattelee kuulijoita erityisvanhemmuuden temppuradalle ja kysyy, onko se sittenkään niin erilaista? Toisena vieraana on Ekumeenisen vastuuviikon lähettiläs ja kokemustoimija Niina Kiintonen otsikolla “Olemme mukana, emme vain mukaan otettuina”. Lopuksi kuulemme Näkövammaisten liitosta Sari Kokon kokemuksia Etiopiasta.

Lähetyksiin osallistutaan Zoom-alustalla ja keskusteluosioon voi kirjoittaa kysymyksiä ja kommentteja puhujille. Aamulähetyksen osoite https://zoom.us/j/99928409212 ja päivälähetyksen osoite https://zoom.us/j/91257077132. Ohjelman tekemistä tukee Agricola opintokeskus.

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Scroll to Top