Naisten omistusoikeuksia edistävä hanke on edennyt vaiheeseen, jossa osa kylien naisista on päässyt toimeentulon kehittämisen alkuun.
Jenifer on yksi 25 naisesta, joiden luona URI-GL:n (United Religions Initiative, Great Lakes) hanketyöntekijät vierailivat alkusyksystä Mayugen ja Jinjan alueilla Itä-Ugandassa. Hän on saanut siemenrahaa ja istuttanut vajaan hehtaarin alueelle maissia ja kassavaa. Jeniferin veljet antoivat hänen käyttöönsä suvun maata. Nainen on haltioissaan, sillä siemenrahan avulla hän pystyy 5-kertaistamaan viljelystä saatavan tulon ja pitämään vihdoinkin hyvää huolta perheestään.
Suurella osalla naisista ei ole yhtä hyvä tilanne kuin Jeniferillä. Naisten omistusoikeukset ovat Ugandan perustuslain mukaan samat kuin miehillä, mutta käytännön arjessa miehet omistavat ja naisten nimet näkyvät yhdessä hankitun omaisuuden kohdalla korkeintaan todistajan ominaisuudessa. Usein miehet myös päättävät yksin omaisuuden myynnistä ja muusta käytöstä.Kaksivuotinen hanke on osunut selkeään epäkohtaan, eikä muutoksen tekeminen ole ollut helppoa.
Syvällä kulttuurissa elävät tavat ja klaaniperinne eivät tunnista maallisen lain auktoriteettia. Niinpä liikkeelle on lähdetty monella eri tasolla.
Kulttuuriset ja uskonnolliset johtajat on valjastettu poliisien ja paikallishallinnon kanssa koulututtautumaan ja keskustelemaan saman pöydän äärelle. Kyläläisten kanssa käydään säännöllisisiä yhteisökeskusteluja, joissa naiset ja miehet ovat pääseet kertomaan esimerkkejä elävästä elämästä ja saamaan lainopillisia neuvoja.
Televisio on tehnyt hankkeen osapuolista dokumentin ja radiossa on lähetetty keskusteluohjelmia ja 240 kohdennettua viestiä naisten oikeuksista. Naisten päivän tapahtuma kerää vuosittain satoja ihmisiä juhlimaan naisten oikeuksien edistämistä.
Ulkoministeriö on tukenut Filantropian ja URI-GL:n hanketta 85 % osuudella vuosina 2017–2018 kaksivuotisenhankkeen kokonaiskulut ovat 174 150 euroa. Ugandan hankkeelle on haettu jatkorahoitusta kehitysyhteistyön määrärahoista.