Luomakunta ja lähimmäiset puhuttelivat

Helsingissä 30.–31.8., Joensuussa 6.–7.9. ja Kajaanissa 20.–21.9. pidettyihin Luomakunta ja lähimmäinen -seminaareihin kokoontui yli sata osallistujaa.

Seurakuntalaiset kokoontuivat hiippakuntiensa piispan johdolla jakamaan osaamista ja keskustelemaan hyvinkin ajankohtaisista aiheista. Kaksipäiväisten seminaarien teemoina oli Monikulttuurisen yhteisön rakentaminen sekä Luomakunta ja kristitty.

&nbsp

Monikulttuurinen työ on osa ortodoksisten seurakuntien arkea ja vapaaehtoisten toimesta tehdään paljon hienoa työtä. Oulun diakonia-aamiaiset ja Kuopion matalan kynnyksen olohuone jäivät monen mieleen toimintoina, joita voisi soveltaa omassa seurakunnassa.&nbsp Osallistujien paikan päällä antamassa palautteessa korostui, miten tärkeää on kokoontua yhteen jakamaan tietoa ja osaamista ja päästä keskustelemaan toisten seurakuntalaisten kanssa kaikkia koskettavista asioista.

&nbsp

Ilmastokriisin kynnyksellä keskustelu luomakunnasta ja sen varjelusta oli erityisen ajankohtainen. Yksilön ja yhteisön hiilijalanjälkeen voi vaikuttaa ja se tulisi myös tehdä. Ristisaatto2020-teemavuoden käsittely johdatteli luomakunnan varjelijoita ideoimaan seurakunnissa toteutettavia ristisaattoja ja viemään rukouksen luontoon.

Seminaarien järjestelyistä vastasivat yhteistyössä kirkon kanssa Filantropia ja PSHV. Palautekysely on avoinna 15.10. asti (linkki uutisen lopussa).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top