Filantropialta humanitaarista apua kriisialueille

Filantropian hallitus on päättänyt tukea humanitaarista työtä Irakissa ja Syyriassa 10 000 eurolla kansainvälisen ortodoksisen avustusjärjestön IOCC:n kautta.

Lähi-idän tilanne on pahentunut entisestään vuonna 2012 alkaneen Syyrian konfliktin jälkeen. Sisällissotaan luisunut maa ei näytä löytävän tietä rauhaan.

IOCC on pystynyt auttamaan yli 1,5 miljoonaa ihmistä ja järjestö toimii Syyrian lisäksi muun muassa Libanonissa, Jordaniassa, Armeniassa ja Irakissa.

7-25-14-syria-iraq-photo1

Kuva: IOCC/CAPNI

Irakin pohjoisosiin on paennut yli 220 000 syyrialaista. Heille ja paikallisesti apua tarvitseville jaetaan makuualustoja, hygieniapakkauksia ja koulutarvikkeita. Monen lapsen ja nuoren koulutie katkeaa sotien seurauksena, minkä vuoksi on erityisen tärkeää saada luotua lapsille oppimismahdollisuus, joka voi kantaa pitkälle elämässä.

7-14-14syria-malnourished-children

Kuva: IOCC/Ryan Erickson

IOCC:n avustustyöntekijät ovat löytäneet Syyriasta ja sen lähialueilta yli 13 000 aliravittua lasta, jotka on saatu mukaan ruokaohjelmaan. Pakolaisuuteen joutuessaan perheiden hygieniaolot ja ravitsemutaso laskevat nopeasti, mikä johtaa etenkin lasten aliravitsemukseen ja sairasteluun.

Filantropia on tukenut Syyrian tilanteen vuoksi kärsiviä IOCC:n kautta vuodesta 2012 lähtien ja välittänyt apua jo 20 000 eurolla.

Syyria-keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI08 5480 0520 0345 94, viite 12221.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top