Joulupaastokeräys vilkkaimmillaan

Ihmiset ovat lähteneet lahjoittamaan innokkaasti joulupaastokeräykseen, jonka tuotto käytetään pakolaisten hyväksi ja työhön konfliktialueilla.

Lahjoituksia on tullut 22. joulukuuta mennessä lähes 16 000 euroa, mikä on kaksinkertainen määrä vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.
Filantropia on välittänyt tämän vuoden aikana apua pakolaistyöhön tulleista kolehti- ja lahjoitustuloista Syyriaan ja Kosin saarelle Kreikkaan 21 000 euroa.

Kosin saarella paikalliset ravintolayrittäjät toimivat yhteistyössä kansainvälisen ortodoksisen avustusjärjestön IOCC:n kanssa ja valmistavat mereltä rantautuville ja turvaa hakeville ihmisille ruokaa tuhat annosta päivässä. IOCC on järjestänyt ihmisille peseytymistilat ja jakaa hygieniapakkauksia, makuualustoja ja koulutarvikkeita, että lapset voivat opiskella pakolaisuudenkin aikana.

Syyriassa avun tarve jatkuu jo viidettä vuotta hiljattain aktivoituneista rauhanneuvotteluyrityksistä huolimatta. Maan sisäisiä pakolaisia on edelleen noin seitsemän miljoonaa. Keskiluokka pystyi pitkään auttamaan syyrialaisia, mutta nyt heidänkin omaisuutensa alkaa olla käytetty ja avustettavien määrä kasvaa. Osa pystyy vielä pakenemaan sodan jaloista, mutta monet joutuvat jäämään vaikeakulkuisille alueille.

YK:n arvion mukaan yli 12 miljoonaa ihmistä Syyriassa on humanitaarisen avun tarpeessa ja heistä lähes viisi miljoonaa asuu vaikeasti tavoitettavilla alueilla ja 212 000 elää konfliktin keskellä.

IOCC on pystynyt auttamaan yli kolmea miljoonaa Syyrian pakolaista Lähi-idässä, Kreikassa ja Serbiassa.

Joulupaastokeräys jatkuu vuoden loppuun asti ja keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 12454.

Keräyslupa 2020/2013/3595. Koko Suomi Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 1.1.2014–31.12.2015. Keräysvarat käytetään kansainväliseen työhön aineellisen hädän lievittämiseksi ja ihmisten perustarpeiden varmistamiseksi. Kuvat: IOCC/Apostoli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top