Serbiassa rakennettiin rauhaa

Euroopan ekumeeninen nuorten neuvosto (EYCE) järjesti 18.–25.8. Novi Sadissa Serbiassa rauhanrakentamista ja konfliktinratkaisua käsitelleen seminaarin.

Seminaarin tarkoituksena oli saada nuoret mukaan rauhanprosessiin omissa yhteisöissään. Seminaarissa käsiteltiin sekä rauhan ja konfliktien teoriaa että teorian soveltamista käytäntöön. Seminaariin kuului myös tutustuminen paikallisten kirkkojen ja järjestöjen tekemään työhön.

Suomesta seminaariin osallistui Filantropian hankekoordinaattori Katri Jussila. Hänen mukaansa eri puolilta Eurooppaa tulevilla nuorilla oli hyvin samankaltaiset tavoitteet rauhanrakentamiseksi tulevaisuudessa.

”Nuorten ihmisten mukanaolo rauhanprosessissa on tärkeää, koska heidän kauttaan voidaan aktivoida mukaan myös muita nuoria ihmisiä ympäri Eurooppaa.”

Jännitteet Euroopassa jäävät isojen uutisten jalkoihin

Euroopan sisällä on maita, joissa tilanteet rauhan ja konfliktien suhteen ovat hyvin erilaisia. Tähän ei kiinnitetä Jussilan mukaan tarpeeksi huomiota yleisessä keskustelussa, vaan huomio kiinnittyy usein kaukaisempiin maihin ja kaukaisempiin konflikteihin.

Seminaarin osanottajat tulivat eri kristinuskon suuntauksista ja yhteistä kaikille oli yhteinen tahtotila rauhan luomiseksi ja ylläpitämiseksi. Seminaarissa vallitsi suvaitsevainen ja ymmärtävä ilmapiiri.

”Minulle oli tärkeää tavata eri puolilta Eurooppaa ja erilaisista traditioista tulevia ihmisiä ja päästä keskustelemaan heidän kanssaan. Oli rohkaisevaa huomata kuinka samankaltaisia nuorten ihmisten ajatukset asioista ovat.”

serbia uutinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top