Filantropian vuosikokouksessa muistettiin vapaaehtoisia

Espoossa 7.5. kokoontunut vuosikokous valitsi hallituksen puheenjohtajan ja neljä hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle.

Puheenjohtajaksi valittiin arkkipiispa Leo. Hallituksen jäseniksi valittiin Talvikki Ahonen, Ibrahim Gargi, Mika Hänninen ja Hannele Järvinen. Lisäksi hallituksessa jatkavat Pirkko Mäkinen, Mikael Sundkvist, Johanna Toivonen ja Grant S. White. Hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan varapuheenjohtajaksi Hannele Järvisen ja sihteeriksi Riina Nguyenin.

Vuosikokouksessa käsiteltiin myös vuoden 2013 toimintakertomus,&nbsp tuloslaskelma ja tase sekä vuoden 2014 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Lisää toiminta- ja taloustietoja löytyy näistä linkeistä: 2013 ja 2014.

”Filantropian toiminnot ovat vakiintuneet Itä-Afrikkaan ja Itä-Eurooppaan. Humanitaarisen avun puitteissa toimimme tilanteen ja resurssien mukaan myös muualla, kuten tällä hetkellä Syyriassa”, kertoo toiminnanjohtaja Riina Nguyen.

”Kotimaantyössä ja viestinnän puolella meillä olisi lisäresurssin tarve, mutta katsotaan, miten ratkaisemme tämän kysymyksen suhteessa muuhun toimintaan ja talouteen”, Nguyen summaa.

Vuosikokous säilytti jäsenmaksut ennallaan. Varsinaisten jäsenten (yksityishenkilöt) maksu on 20 euroa ja kannatusjäsenten (seurakunnat, yhdistykset, yksityishenkilöt) maksu on 100 euroa.

Tilintarkastajaksi valittiin Risto Ekholm, KHT, Auditpolar Oy, ja varatilintarkastajaksi Harri Kauttonen, KHT, Ernst &amp Young. Toiminnantarkastajaksi valittiin Elena Gorschkow-Salonranta ja varatoiminnantarkastajaksi Maria Lampinen.

Vuosikokous kiitti&nbsp lämpimästi Mauri Mutasta Liperistä. Hän toimi kymmenisen vuotta järjestön tilintarkastajana.

Filantropian puheenjohtajana arkkipiispa Leo jakoi vuosikokouksen yhteydessä pidetyssä lähetys- ja diakoniatyön juhlassa huomionosoituksia kiitoksena pitkäaikaisesti ja sitoutuneesti vapaaehtoistyössä ansioituneille henkilöille.

Piispallisen siunauskirjan saivat Minna Anttonen ja Ritva Dahlström. Pyhän Karitsan ritarikunnan I luokan mitalin saivat Brita Hellenurm ja Rainer Ressler. Filantropia muisti vapaaehtoisia lisäksi lahjakortilla Ruohonjuuri-kauppaan.

Filantropian seuraavat vuosikokoukset 2015 ja 2016 pidetään Oulun ja Karjalan hiippakunnissa ja samassa yhteydessä muistetaan vapaaehtoisia hiippakunnittain.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top