Filantropian hallitus kokoontui Suomenlinnassa

Kevään 2018 vuosikokouksessa Filantropian hallituksesta vaihtui noin puolet ja hallitukselle valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Ilona Lehmus Nurmeksesta. Uudistunut kokoonpano kerääntyi päivän ajaksi tulevaisuuskeskustelun äärelle Suomenlinnaan 20.8.

Hallituksen suunnittelupäivän tavoitteena oli päättää, mihin Filantropia keskittyy työssään seuraavien kolmen vuoden aikana. Järjestön yhdistyttyä kahdesta pienestä järjestöstä vuoden 2013 alussa valmisteltiin työtä ohjaavat toimintalinjaukset. Elokuun kokouksessa hallitus ei nähnyt erityistä syytä muuttaa työn peruslinjauksia, jotka on kuvattu alla olevassa taulukossa, mutta otti kantaa seuraavien vuosien painopistealueisiin.

Viimeisten viiden vuoden aikana Filantropia on keskittynyt kumppanimaissaan erityisesti naisten ja lasten tilanteen parantamiseen, ruoka- ja vesiturvaan sekä koulutuksen tukemiseen. Lähetystyössä eletään erilaista aikaa kuin kolme-neljäkymmentä vuotta sitten, mikä on vaatinut pitkäjänteistä tarkastelua ja työtapojen muutoksia paikalliskirkkojen kanssa. Vuonna 2015 Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrän kasvun myötä kotimaantyön tarpeet muuttuivat ja Filantropia lisäsi kevään 2016 vuosikokouksessa sääntöihinsä entistä laajemmin kotimaantyötä koskevia painotuksia. Myös kehitysyhteistyön kenttä on ollut murroksessa viimeiset kolme vuotta johtuen määrärahaleikkauksista.

Näin ollen Filantropian hallitus ja työntekijät valmistautuvat tulevaan kolmivuotiskauteen (2019-2021) muutosten keskellä. Toiminnan painopisteiksi valikoitui kolme osa-aluetta: 1) Pakolaisuus ja yhteisöjen tukeminen, 2) Ihmisoikeudet ja kirkko, sekä 3) Luomakunta ja kristityn vastuu.

Filantropian hallitus ja työntekijät Suomenlinnan lautalla työntäyteisen päivän jälkeen.

Kokouspäivänä käsiteltiin myös esitystä yhteistyösopimukseksi Suomen ortodoksisen kirkon kanssa. Seuraavaksi asia etenee kirkollishallituksen kolleegioon, joka pitää kokouksensa 12.9.

Hallitus päätti avustuksista ja myönsi 10 000 euroa Syyriaan Blemanan luostarin kaivoon, jonka rakentamista tukee myös Norjan kirkko. Alueen edellinen kaivo ei kestänyt pakolaisten suurta määrää ja nyt rakennettava kaivo hyödyttää luostarin lisäksi lähialueen asukkaita. Lisäksi myönnettiin lähetys- ja diakoniatyön avustuksia Keniaan eri hiippakuntien työhön noin 8 000 euroa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top