Joulun opetuspuhe Syyriasta

”Herramme syntyi maan päälle kävelläkseen sielumme syviin luoliin, puhdistaakseen sen ja kirkastaakseen jumalallisen rakkauden. Joka talvi luolan Lapsi pyyhkii pois ahdistuksemme ja vaikeutemme. Hän koskettaa sielujamme nöyryydellään valaistakseen maailmamme Hänen rauhallaan.

Millainen armo voisi olla suurempaa kuin Luojan syntymä? Se tapahtui, että Hän voisi ruokkia nälkäiset ja antaa janoisille vettä, lohduttaa heikkoja ja pyyhkiä pois kokemamme vääryydet. Tämä tapahtui siksi, että rakkautemme valo loistaisi jälleen ja voisimme olla myötätuntoisia lähimmäisiämme kohtaan.

Kristuksen syntymä on äärimmäisen rakkauden tulemista lihaksi, armoa ja almujen antamista. Jumala laskeutui maan päälle ja löysi suojakseen vain luolassa olevan seimen. Nykypäivän surullisessa arjessa Syyriassa meidän Antiokian kristittyjen pitää oppia käsittämään kuinka tämä Herramme teko toteutuu meidän elämässämme suhteessa lähimmäisiimme, veljiimme ja maahamme. Voimme välittää jumalallisen Lapsen hellää armoa toinen toisillemme ja kaikille mitenkään lähimmäisiä rajaamatta.

Luolan Lapsi sanoo meille: Älkää peljätkö, koska minä olen teidän kanssanne. Älkää peljätkö, koska veljenne ja sisarenne ovat kutsutut auttamaan ja tukemaan toinen toistaan.

Rukoilemme tänään rauhaa Syyriaan ja rauhallisia aikoja kaikkiin maihin. Rukoilemme niiden puolesta, jotka kärsivät idässä ja lännessä. Rukoilemme kodittomien, pakomatkalla olevien, eksyneiden, kaapattujen ja uskonsa tähden kuolleiden puolesta. Rukoilemme että Jumalan Äiti lähettäisi rauhan sieluillemme, koska siinä on maailman rauhan siemen.”

Arkkimandriitta Aleksi

Arkkimandriitta Aleksi johtaa Antiokian patriarkaatin ekumeenisten suhteiden ja diakonian osastoa. Johtoajatuksena työlle on Laupiaan Samarialaisen esimerkki muukalaisen kohtaamisesta. Välittämättä uskonnosta, rodusta ja väristä hän ojensi käden toiselle, koska tämä oli apua tarvitseva ihminen. Lue isä Aleksin joulusaarna 2018 kokonaan englanniksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top