Suuren paaston keräys: Sovintoa tekemässä

Kevään 2024 suuren paaston keräys kannetaan Filantropian työlle Etiopiassa. Keräys alkaa paaston alkaessa 12. helmikuuta ja päättyy pääsiäisenä 31. maaliskuuta.

Filantropian suuren paaston keräyksen julisteessa on kuva pyhittäjä Mooses Etiopialaisen ikonista. Hänet kuvataan usein myös hiekkakori selässään muistuttamassa nöyryydestä. Hänen kerrotaan täyttäneen vuotavan korin hiekalla ja menneen kori selässään luostarin kokoukseen, jossa oli tarkoitus tuomita väärintekijä. Kun veljet kysyivät hiekkakorin merkitystä, hän vastasi: ”Syntini virtaavat takanani, vaikka en näe niitä, mutta tänään minä olen tullut tänne tuomitsemaan toisen syntejä.” Kuullessaan tämän isät katuivat aiettaan ja antoivat rikkoneelle veljelle anteeksi.

Hankealueella Amharassa on levotonta, kun eri heimoihin kuuluvat ovat nousseet toisiaan vastaan. Kaupunkien miehitykset, taistelut ja ulkonaliikkumiskiellot tekevät työstä ja arjesta vaikeaa. Sen vuoksi sovinnon tekeminen nöyrällä asenteella on tarpeen.

Woldian alueella työmme tavoitteena on tukea taisteluiden jalkoihin jääneitä naisia. Filantropian hanke tuo naisille psykososiaalista tukea ja toimeentuloa parantavaa koulutusta starttirahoineen. Toisessa hankkeessa Amharan alueella jatkamme työtä trooppisen taudin podokoniosin hoitamisessa.

Filantropia rakentaa rauhaa Amharan alueella tukemalla terveydenhoitoa sekä taistelujen jalkoihin jääneiden naisten parempaa huomista.

Voit osallistua suuren paaston keräykseen tekemällä lahjoituksen MobilePaylla 33867, Filantropian lahjoitussivulla tai paastokeräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 13466.

Scroll to Top