Joulupaastokeräys 2022 – Elämänlanka

Filantropian joulupaastokeräys kannattelee tänä vuonna naisten elämänlankaa Itä-Afrikassa ja Lähi-idässä. Keräyksen avulla ammatillinen koulutus ja vertaistuki rakentavat naisten arkea Etiopiassa, Ugandassa ja Syyriassa.

Damaskoksen ympärille kerääntyneet ihmiset toivovat vain rauhaa ja parempaa elämää lapsille. Uuden elämän rakentamiseen rauniolle tarvitaan uskoa huomiseen ja ripaus toivoa. Entisestä on jäljellä kasa kiviä ja muistoja. Mistä löytyisi hiljaista sitkeyttä, joka kantaisi pahan ajan ylitse?

Sana on yksi niistä naisista, jotka ovat saaneet uuden ammatin Filantropian hankkeen kautta Damaskoksessa, Syyriassa. Kahden kuukauden ammatillisen kurssin jälkeen työt kampaajana ovat lähteneet hyvin käyntiin.

Damaskoksen hankkeessa mukana olevat naiset ovat tavalla tai toisella jääneet Syyrian sodan jalkoihin. Väkivalta on jättänyt jokaiseen jälkiä, joita psykososiaalisen tuen avulla parsitaan. Lisäksi naiset ovat maan sisäisiä pakolaisia, joista kukaan ei enää haaveile paluusta kotiseuduille.

Elämänlanka on kuitenkin sitkeä ja epätoivoisestakin maasta versoo uusi kasvu kohti rauhaa. Filantropian työ antaa keinoja arjen rakentamiseen.

Joulupaastokeräys on käynnissä 15.11.–31.12.2022. Keräykseen voi osallistua MobilePaylla 33867, Filantropian lahjoitussivulla tai tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, OKOYFIHH, viite 13408.

Keräyslupa RA/2017/1236 on voimassa koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään Filantropian hankkeisiin Etiopiassa, Ugandassa ja Syyriassa.

Scroll to Top