Avustustyö jatkuu Ukrainassa

Filantropian kumppanit Ukrainassa valmistautuvat talvikuukausiin. Sumyn kaupungista tuli joulukuun alla viesti, että sähköä on saatavilla vain 5-6 tuntia päivässä. Ne taloudet, joilla on sähköhella, eivät pysty valmistamaan säännöllisesti lämmintä ruokaa ja teekin jää keittämättä.

Sumyssa ortodoksinen seurakunta valmistaa päivittäin 80-120 ruoka-annosta ja viime aikoina on ollut päiviä, jolloin ruokaa on tullut hakemaan 200 ihmistä. Määrän uskotaan kasvavan talvikuukausina, koska ihmiset eivät pysty itse valmistamaan lämmintä ruokaa.

Kuvat: Marina Boychenko

Filantropian tuella on ruuan lisäksi hankittu jääkaappi ja pakastin. Seuraavana hankintalistalla on kaasuhelloja, kattiloita ja muita ruuanlaittovälineitä, joilla varaudutaan kasvavaan avun tarvitsijoiden määrään.

Marina Boychenko Sumysta kiittää kaikkia, jotka ovat auttaneet heitä vaikeuksien keskellä.

Filantropian Kiovan kumppani vieraili Suomessa 19.-30.11. Kiovan kaikkien pyhien seurakunnan pappi Sergiy Berezhnoy tutustui vierailun aikana ortodoksisten seurakuntien työhön ukrainalaisten pakolaisten parissa, kävi kahdessa vastaanottokeskuksessa, tapasi kirkolliskokousedustajia ja monenlaisia ryhmiä eri seurakunnissa.

Filantropian toimistolla
Jyväskylässä
Helsingissä

Berezhnoyn vierailun kuvia ja kuulumisia voi käydä katsomassa muun muassa ortodoksisen kirkon, Oulun ortodoksisen hiippakunnan, Helsingin ja Kuopion ortodoksisten seurakuntien sekä Filantropian, ONL ry:n ja Aamun Koiton someviestinnässä ja verkkosivuilla.

Filantropia kiittää lämpimästi kaikkia yhteisöjä ja yksityisiä ihmisiä, jotka ottivat ukrainalaisen vieraan lämpimästi vastaan ja auttoivat järjestelyissä.

Scroll to Top