Joulupaastokeräys 2022 – Elämänlankoja Ugandassa

Ugandassa pandemian aiheuttamat koulusulut näkyvät karusti teiniraskauksien lisääntymisenä. Alaikäisten avioliitot ovat yleistyneet ja lapsuus loppuu tylysti äidiksi tulemiseen. Ihmistaimi ei olisi siihen vielä pitkään aikaan valmis. Myös köyhyys periytyy, koska harva palaa käymään yläkoulua loppuun, vaikka koulutus olisi tytölle niitä harvoja keinoja vaikuttaa elämän suuntaan.  

Filantropian tuella on kuitenkin tehty pieniä ihmeitä. Kokkikurssille on valittu teiniäitejä omien äitiensä tai huoltajiensa kanssa. Opettaja neuvoo suolaisten ja makeiden uppopaistettujen herkkujen tekemistä. Ajatuksena on neuvoa sellaisten leipomusten tekemistä, joita ohikulkijat haluaisivat kioskista ostaa. Kurssin päätyttyä uudet yrittäjät saavat esiliinat, päähineet sekä vähän yli 70 euron starttirahan.

Parin viikon päästä kuulemme ensimmäisiä hyviä uutisia. Kurssille osallistuneet äiti ja tytär pitävät kioskia yhdessä. Nuori 15-vuotias yrittäjä ja hänen kolmekymppinen äitinsä ovat ikionnellisia uudesta alusta. Jossakin jaloissa kulkee vuoden ikäinen pienokainen. Naiset kertovat, että he tienaavat parhaina päivinä yli kahdeksan euroa. Toimeentuloa parantavat taidot lisäävät naisten sananvaltaa myös perheiden asioissa.

Joulupaastokeräykseen on lahjoitettu ensimmäisen kahden viikon aikana 4 400 euroa. Voit osallistua elämänlangan kannatteluun tekemällä lahjoituksen MobilePaylla 33867, Filantropian lahjoitussivulla tai paastokeräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 13408.

Scroll to Top