Seurakunnat ahkeroivat diakoniatyön parissa

Maaliskuussa 2020 Filantropian käynnistämä korona-ajan keräys kotimaan diakoniatyöhön innosti monia lahjoittamaan ja kannusti seurakuntia reagoimaan uudenlaiseen tilanteeseen. Keräykseen lahjoitettiin yhdeksän kuukauden aikana yli 17 000 euroa.

Osa ortodoksisista seurakunnista aloitti ruokakassijakelun heti keväällä 2020. Myös valtio tuki kirkon kautta seurakuntien korona-ajan diakoniatyötä vuonna, mikä näkyi Filantropiaan tulleiden avustusanomusten hitautena ensimmäisenä vuonna. Seitsemän kuukauden aikana tuli viisi anomusta Itä- ja Keski-Suomen seurakunnista.

Vuonna 2021 tilanne muuttui ja anomuksia tuli 12 eri puolilta Suomea ja jokaisen hiippakunnan alueelta. Suurin osa avustuksista käytettiin ruokakassi- ja hävikkiruokajakoihin. Osa seurakunnista teki yhteistyötä luterilaisten ja järjestöjen kanssa, jolloin saavutettiin lisää perheitä ja yksineläviä. Viimeiset avustuspäätökset tehtiin joulukuussa 2021 ja keräysvarat tulivat käytetyksi. Yksittäiset avustussummat vaihtelivat 500-1500 euron välillä.

Filantropia kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita lahjoittajia ja seurakunnissa tärkeää avustustyötä tehneitä työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Scroll to Top