Filantropian kevään tapahtumia

Filantropia on kevään mittaan monessa mukana.

12.2.

Lauantaina 12.2. klo 15, Tikkurilan ortodoksisella kirkolla KUUKAUDEN VIERAANA on projektipäällikkö Minna Rasku, Filantropiasta “Mitä Suomen ortodoksisen kirkon kansainväliselle diakonialle ja lähetystyölle kuuluu?” Tilaisuutta voi seurata paikan päällä ja myös livenä Tikkurilan kirkon Facebook-sivulla.

20.2.

Lapin paikallispiirien kokoontumiset jatkuvat pitkin kevättä. Ehtoopalveluksilla alkaviin tilaisuuksiin osallistutaan sekä paikan päällä että etäyhteyksien avulla. Minna Rasku on mukana tapahtumissa kertomassa järjestön viimeisempiä kuulumisia. Seuraavat kokoontumiset ovat 20.2., 20.3., 3.4. Kevään viimeinen kokoontuminen pidetään kasvotusten Rovaniemellä 22.5.

8.3.

Suomen ekumeeninen neuvosto järjestää Naistenpäivän virtuaalikahvit 8.3.2022 klo 9-10

Tervetuloa mukaan  Teamsiin tällä linkillä

Ohjelma
9.00 Tervetulotoivotus, pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken, Suomen Ekumeeninen Neuvosto

·         Kokemuksia johtajuudesta seurakuntatyössä. Pastori Soile Kasi, Suomen metodistikirkko

·         Naisten koulutuksen merkitys kehitysyhteistyössä. Projektipäällikkö Minna Rasku, Filantropia ry – Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö

·         Nuorten naisten ja tyttöjen johtajuuden ja sosiaalisen pääoman vahvistaminen. Pääsihteeri Anne Pönni, NNKY

Järjestäjät: Suomen Ekumeeninen Neuvosto ja Suomen NNKY-liitto

8.3.

KUN VÄRILLÄ ON VÄLIÄ – SYRJINTÄ KRISTILLISISSÄ YHTEISÖISSÄ -TILAISUUS

Filantropia on mukana myös kansainvälisen naisten päivän ekumeenisessa tapahtumassa Helsingin Tuomiokirkossa klo 17.30 – 19.00. Keskustelutilaisuuden teemana on naisten kokema rasismi kristillisissä yhteisöissä. ”Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne.” Gal 3:27

Meillä on jaloja ajatuksia yhteisöjemme yhdenvertaisuudesta. Ulkopuolisuuden kokemukset kertovat kuitenkin toisenlaista tarinaa. Yhdenvertaisuuden toteutumisen ongelmia on monissa kohdin, esimerkiksi kielen, sukupuolen, seksuaalisuuden saralla. Kansainvälisenä naistenpäivänä keskitymme tarkastelemaan tummaihoisten naisten kokemaa syrjintää kristillisissä yhteisöissä. Luvassa on sekä kokemuksia että tutkimustietoa. Tilaisuus järjestetään Helsingin Tuomiokirkon Kryptassa (voimassaolevat kokoontumisrajoitukset huomioiden) sekä Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla.

27.4.

Filantropia-päivä ja VUOSIKOKOUS Joensuussa (Kirkkokatu 32).

Päivän aikana järjestetään verkkolähetyksiä ja kerrotaan Filantropian työstä seurakuntasalilla. Sisällössä keskitytään erityisesti kirkolliseen työhön.

Vuosikokous alkaa klo 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä sääntömuutos. Tervetuloa!

TAPAHTUMAKALENTERI PÄIVITTYY SITÄ MUKAA, KUN SOVITUT VIERAILUT VARMISTUVAT!

Scroll to Top