Etiopiaan uutta hankerahaa

Filantropian työlle Etiopiassa on myönnetty 8000 euroa Fingon Powerbank -hankerahoitusta. Suomalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö Fingon tuella paikallisena kumppanina toimiva IOCC-Ethiopia pystyy jatkamaan työtä podokoniosin ehkäisemiseksi ja parantamiseksi. Vaikeaa liikuntavammaa aiheuttava podo haittaa vuosittain miljoonien eri ikäisten ihmisten elämää itäisessä Afrikassa.

IOCC (International Orthodox Christian Charities) ja Filantropia aloittivat vuosi sitten yhteistyön Amharan alueella trooppisella alueella yleisen sairauden ehkäisemiseksi. Sairaus aiheutuu maaperän ärsytyksestä paljaisiin jalkoihin. Taudin voi saada niin pellolla kuin kotonakin, koska rakennuksissa on yleensä maalattiat.

Jalkojen peseminen ja kenkien pitäminen ehkäisevät kokonaan uudet tautitapaukset. Yksinkertaisista keinoista pitää kuitenkin ensin olla oikeaa tietoa ja sitä onkin jaettu kaiken ikäisille. Vanhastaan kun ihmiset ajattelevat, että sairastunut on kirottu ja ansaitsee tulla suljetuksi yhteisön ulkopuolelle. Lisäksi kyse on myös uskonasioista, koska Moosestakin kehotettiin riisumaan kenkänsä.

Fingon hanketukea myönnetään erilaisten menetelmien testaamista varten jo olemassa olevien hankkeiden vahvistamiseksi. Viime vuonna Filantropia sai vastaavaa hanketukea Ugandaan, jossa perheväkivaltatilanteiden ratkaisemiseksi pystyttiin luomaan viranomaisten ja paikallisten yhdyshenkilöiden kanssa turvaverkko avun saamiseksi.

Etiopiassa hanketuella testataan lähestymistapaa, jossa vastuu podon hoidosta ja ehkäisystä on nimenomaan ihmisillä itsellään, koska ongelmana on taudin uusiutuminen, jos kengät unohtuvat kotiin. Erityisesti mukaan toivotaan tyttöjä ja naisia, joiden vuoro hoitoakin jaettaessa tulee aina viimeisenä.

Scroll to Top