Yhteisökeskustelut toimiva työkalu Etiopiassa

Filantropian ja Etiopian ortodoksisen kirkon kehitysapukomission (EOC-DICAC) yhteinen maaseudun kehittämishanke Haikissa keskittyy viimeisessä kolmivuotisvaiheessa koulutukseen ja työllistämiseen.

Naisten oikeuksien parantamiseksi järjestetyssä koulutuksessa käsiteltiin omistajuuteen ja päätöksentekoon liittyviä kysymyksiä sekä hiviä, aidsia, tyttöjen ympärileikkausta ja lapsiavioliittoja.

Koulutukseen osallistui naisten lisäksi kylien vanhimpia, uskonnollisia johtajia, terveys- ja naisten osaston viranomaisia ja maan omistuksesta vastaavia asiantuntijoita.

Koulutusten rinnalla hanke toteuttaa lukuisia yhteisökeskusteluja. Vaikeista asioista opitaan puhumaan pienryhmissä ja kokemukset jaetaan yhdessä. Yhteisökeskusteluissa pureudutaan haitallisiin perinnetapoihin, jotka vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin.

Yhteisökeskustelu Etiopia

Maaseudulla nuorten elämää vaikeuttaa työttömyys, koska yleensä vain vanhin poika perii viljelysmaata isältään ja voi elättää perheensä. Osa nuorista ajautuu khat-huumeen pariin, jota alueella ovat perinteisesti käyttäneet vanhemmat miehet.

Yhteisökeskusteluissa on nostettu esiin khatin vaikutukset nuorten toimintakykyyn ja terveyteen. Lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutusten esiintuomisella halutaan herättää yhteisöt ja nuorten vanhemmat puuttumaan tilanteeseen.

Vuodesta 2006 asti käynnissä olleen hankkeen turvin on Haikin maaseutukyliin rakennettu kymmeniä kaivoja ja vesipisteitä ja lukuisia kastelujärjestelmiä maanviljelyn mahdollistamiseksi kuivina kausina. Kymmenet naiset ovat saaneet pienkotieläimiä ja osa heistä on pystynyt parantamaan toimeentuloaan merkittävästi. Hankealueen hyödynsaajien määrä on noin 30 000 ja hanke saa Ulkoasiainministeriön tukea.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top