Lähetyssisar Eija Ipatin haastattelu

Kuopiolainen Eija Ipatti palveli kirkkoa lähetystyöntekijänä Keniassa vuosina 1978-1982.
”Vuodet lähetystyössä ovat kantaneet hedelmää myöhemmässä elämässäni. Sain kielitaitoa ja rohkeutta. Keniassa piti olla valmis ottamaan vastaan ne haasteet jotka tulivat vastaan, oli esimerkiksi pakko oppia puhumaan julkisesti ja valmistelematta”, kertoo Eija Ipatti.
Eija Ipatilla ei ollut omaa suunnitelmaa lähteä lähetystyöhön. ”Arkkipiispa Paavalin esittämä kutsu lähteä töihin Keniaan tuli minulle täydellisenä yllätyksenä. Ensin en tiennyt mitä sanoa, mutta ajatus jäi elämään sydämeeni.”
”Nuorena mietin paljon, kuka rukoilisi minun puolestani. Kun sitten lähdin Keniaan, tietenkin kotiväki rukoili, että selviäisin hengissä siellä kaukana. Sain uusia ystäviä Keniassa ja he kantoivat minua rukouksillaan. Kutsu lähetystyöhön oli minulle myös rukousvastaus siihen, kuka rukoilisi puolestani. Tässä näkyy Jumalan huumorintaju.”
Eija Ipatti uskoo, että elämä on valmistanut häntä niihin tehtäviin, jotka tulivat eteen. Hän kirjoitti kokemuksistaan Keniassa runokirjan Jakaranda puhkeaa kukkaan, joka julkaistiin vuonna 2011.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top