Suuren paaston keräys: Toivossa väkevät

Suuren paaston keräys avaa ikkunan naisten arkeen Syyriassa ja Ugandassa. Osa on menettänyt kaiken, toisilla ei ole mitään ollutkaan – eteenpäin vie toivo paremmasta!

Syyriassa ortodoksinen paikalliskirkko jatkaa loputonta työtään sodan runtelemassa maassa. Damaskoksessa patriarkaatin kupeessa on kuntoutuskeskus, jossa nuoret naiset rakentavat elämäänsä uudestaan. Pienten lasten äidit ovat yksin vastuussa perheen toimeentulosta ja tarvitsevat koulutuksen rinnalla psykososiaalista tukea.

Ugandan maaseudulla on tyypillistä, että nainen on lasten tavoin osa omaisuutta. Kuinka suuren muutoksen vaatii perheessä ja kyläyhteisössä se, että naisen ihmisarvo tunnustetaan ja sitä kunnioitetaan myös käytännössä? Yhteisökeskustelut miesten, naisten, kulttuuristen ja uskonnollisten johtajien sekä viranomaisten kanssa tähtäävät siihen, että tytöt ja naiset ovat samanarvoisia poikien ja miesten rinnalla.

Suuren paaston keräyksellä tuetaan Filantropian naistyötä Itä-Afrikassa ja Lähi-idässä. Syyrian ja Ugandan naisten samoin kuin heidän kanssaan muutosta tekevien on oltava toivossa väkevät. Olkaamme mekin!

Paastokeräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian paastokeräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 13314.

Keräysaika 24.2.-12.4.2020. Keräysalue: Koko Suomi Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Keräyslupa: RA/2017/1236, myönnetty 30.11.2017, voimassa 1.1.2018-31.12.2022. Kerätyt varat käytetään Filantropian diakonia-, lähetys- ja kehitysyhteistyöhankkeisiin kansainvälisesti ja kotimaassa (vesi- ja ruokaturvan, terveydenhuollon, toimeentulon, kasvatuksen ja koulutuksen parantamiseen, humanitaariseen avustustyöhön ja katastrofiapuun sekä ihmisoikeuksien parantamiseksi tehtävään työhön).

Scroll to Top