Lähetystyöhön lahjoitetaan innokkaasti

Toukokuun alkuun mennessä lähetystyön hyväksi kannettuun suuren paaston keräykseen oli lahjoitettu yli 20 000 euroa, ja seurakunnat tekevät tilityksiä lähiviikkojen ajan.

18121931 625198411006256 9028343204565841938 oNairobissa Pyhän Clementin koulun pääsiäisloman aikana pidetty nuorisoseminaari (kuvassa) oli yksi paastokeräyksen kohteista. Loma-aikoina pidettävillä seminaareilla pyritään tavoittamaan alakoulun entisiä oppilaita ja tukemaan heitä esimerkiksi ammatinvalinnassa ja opiskelussa. Koulun rehtori ja seminaarin järjestäjä Virginia Gathoni kertoi tapahtuman onnistuneen hyvin.

12–14-vuotiaita osallistujia oli tällä kertaa 76, koska sana nuorten elämäntaitoja vahvistavista kursseista oli kiirinyt pitkin Rirutan slummia. Läheisestä yläkoulusta pyydettiin kurssipaikkaa myös heidän nuorilleen, mutta vain 30 uudelle tulokkaalle oli tilaa. Tarvetta nuorten tukemiselle on paljon.

Neljättä kertaa järjestetyn seminaarin teemoina olivat vanhempien ja nuorten väliset suhteet, nettiturvallisuus ja lapsiin kohdistuvan ihmiskaupan riskit sekä päihteiden käyttö.

Samoja teemoja käsiteltiin myös 15–20-vuotiaiden ryhmässä, mutta lisänä oli tulevien vaalien vuoksi väkivaltaa ehkäisevä koulutus. Elokuussa pidettävien vaalien uskotaan lisäävän väkivaltaisuuksia Keniassa.

Bukurassa naistyötä

18280092 10154614591107986 1743111948 nPaastokeräyksellä tuetaan myös Kisumun hiippakunnan naisia, joiden kanssa on käynnistymässä pienyrityshanke perheiden taloustilanteen parantamiseksi.

Huhtikuun lopulla Länsi-Kenian seurakuntien naisia (kuvassa)&nbsp kokoontui viikonlopuksi Bukuran kaupunkiin. Yksi viikonlopun puhujista oli Nairobin pappisseminaarin vararehtori William Black. Hän kertoi puhuneensa muun muassa seurakuntien leskille:

– Paikalla oli noin 50 leskeä ja käsittelimme kuolemaa ja muutenkin menetyksiä elämässä. Istuimme ison puun varjossa ja siirsimme tuoleja sitä mukaa kun aurinko siirtyi taivaalla eteenpäin. Viimeisenä aamuna kuitenkin satoi, joten se tunti pidettiin sisällä luokkahuoneessa.

Lisäksi päivillä käsiteltiin lastenkasvatusta, perheväkivaltaa ja kerrottiin pienyrityshankkeesta ja sen tuomista mahdollisuuksia. Yhteensä viikonlopun tapahtumiin osallistui noin 400 naista.

Kolehti lähetystyölle

Lähetystyöhön kerättiin kirkoissamme myös kolehti ristinkumartamisen sunnuntaina 19.3. Kolehtitulot käytetään Nyerin hiippakunnan työhön itäisessä Keniassa. Filantropia valmistelee parhaillaan yhdessä amerikkalaisen lähetysjärjestö OCMC:n ja Nyerin hiippakunnan kanssa maapalan hankkimista hiippakunnan alueelta. Tarkoituksena on, että maatilkulle raivataan pelto, jonka maissisadosta osa annetaan paikalliselle Loberen koululle ja osa myydään, jotta hiippakunta saisi lisää tuloja.

Suuri kiitos kaikille suuren paaston keräykseen ja kolehtipyhään lahjoittaneille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top