Filantropia tuo Itä-Afrikan seurakuntiin

Filantropia vierailee syksyn aikana seurakunnissa teemalla ”Innostava Itä-Afrikka – ortodoksisen kirkon lähetys- ja diakoniatyön hedelmiä”.

netti pori 2
Martta Pietarinen kertomassa Kenian kokemuksistaan Porin Tiistaiseuran jäsenille.

Syksyn aikana Filantropia pitää seurakunnissa ympäri Suomen toistakymmentä luentoa työstään Itä-Afrikassa. Ensimmäiset tilaisuudet Lahdessa, Hyvinkäällä, Vaasassa ja Porissa ovat nyt takanapäin ja seuraavana vuorossa on Kuopio.

Innostava Itä-Afrikka -luennot pitävät sisällään esittelyn Filantropian työstä, pienryhmätehtäviä ja palautekeskustelun. Osassa tapahtumista on mukana myös Filantropian Itä-Afrikan kohteissa vieraillut kokemusasiantuntija. Vaasassa ja Porissa mukana ollut Filantropian vapaaehtoinen Martta Pietarinen pitää vierailuja tärkeinä.

– Filantropian työ tapahtuu aktiivisesti myös seurakunnissa, eikä pelkästään ulkomaankohteissa. On monta tapaa auttaa niin lähellä kuin kaukana, ja on ollut ilo nähdä, että niin Kenian kohteissa kuin monissa seurakunnissakin tämä on tapahtunut ruohonjuuritasolla, kesäkuussa Keniassa vieraillut Pietarinen toteaa.

Juhlavuoden kunniaksi

Luentosarja juhlistaa suomalaisten ortodoksien tekemän kansainvälisen diakonia- ja lähetystyön juhlavuotta. Nyt lokakuussa tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä, kun ensimmäiset Filantropian edeltäjän, Ortodoksinen Lähetys ry:n lähetystyöntekijät lähtivät Keniaan.

Neljänkymmenen vuoden aikana Itä-Afrikassa on ehtinyt tapahtua paljon: Kenian lisäksi suomalaiset ortodoksit ovat toimineet muun muassa Tansaniassa, Burundissa, Ruandassa, Ugandassa ja Etiopiassa. Lähetystyön ohessa kentällä on tehty kehitysyhteistyötä sekä annettu humanitaarista apua.

Innostava Itä-Afrikka -luentojen tavoitteena on paitsi juhlistaa vuosikymmenten aikana tehtyä diakonia- ja lähetystyötä ja jakaa tietoa Filantropian työstä, niin myös saada seurakuntalaiset pohtimaan tavoitteita paikallistason vapaaehtoistoimintaan ja eri kulttuuritaustoista tulevien ihmisten kohtaamiseen.

Kuvat ja videot inspiroivat

Tapahtumat ovat tähän asti keränneet paljon positiivista palautetta. Moni on kertonut saaneensa paremman käsityksen Filantropian toiminnasta ja erilaisista mahdollisuuksista, jolla toimintaa voi tukea. Erityiskiitosta ovat keränneet esityksissä näytetyt kuvat ja videot, jotka ovat havainnollistaneet sitä, millaista kohdemaissa on. Luentosarjaa varten Filantropia teki ensimmäisen esittelyvideon, johon voi tutustua myös täältä.

Tapahtumien yhteydessä seurakuntalaisilla ja seurakunnilla on myös mahdollisuus ostaa Filantropian työn hyväksi myytäviä tuotteita, kuten Kiitosakatistos-levyä, kenialaisten koulutyttöjen tekemiä paperihelmiä ja Filantropian joulukortteja.

Kaikille avoimet tilaisuudet järjestää Filantropia ja luentosarja on osa Agricola-opintokeskuksen tukemaa toimintaa.

Tulevat luennot:

15.10. Kuopio, klo 10 alkavan liturgian jälkeen (Snellmaninkatu 8, Kuopio)
22.10. Nummela, klo 10 alkavan liturgian jälkeen (Naaranpajuntie 7, Nummela)
4.11. Oulu, klo 14–17 (Torikatu 74, Oulu).
5.11. Rovaniemi, klo 10 alkavan liturgian jälkeen (Ounasvaarantie 16, Rovaniemi)
26.11. Polvijärvi, klo 10 alkavan liturgian jälkeen (Haavikontie 31, Polvijärvi).
26.11. Varkaus, klo 10 alkavan liturgian jälkeen (Relanderinkatu 5, Varkaus).
29.11. Kouvola klo 17 alkavan ehtoopalveluksen jälkeen (Kirkonmäenkatu 2, Kouvola)
2.12. Hämeenlinna, klo 13:30-16:45. (Matti Alangon katu 11 A, Hämeenlinna)
10.12. Imatra, klo 10 alkavan liturgian jälkeen (Vuoksenniskantie 3, Imatra)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top