Filantropian hallitus kokoontui Espoon Trapesassa

Kulttuurien ja kielten kohtaamispaika Trapesassa Espoon keskuksen juna-asemalla käytiin läpi Filantropian koti- ja ulkomaantyötä.

netti kuvitus 1
Filantropian hallitus koolla? No ei vaan, nämä eläimet ovat Keniasta, joka jatkaa yhtenä Filantropian avustuskohteena.

Filantropian toimintalinjausten 2013–2018 toteutus on viime metreillään ja järjestössä on käynnissä seuraavan kauden suunnittelu. Vuosien 2019–2021 painopisteistä päätetään puolen vuoden sisällä ja sitä ennen arvioidaan tehdyn työn tuloksia, toimintaympäristöä ja järjestön osaamis- ja kehittämisalueita.

Filantropian hallitus keskusteli lokakuun kokouksessa etenkin kotimaantyöstä, ulkomaanhankkeiden tilanteesta ja talouden kehittymisestä sekä teki avustuspäätöksiä.

Kuluvan vuoden suurimmat ponnistukset kotimaassa ovat diakonia-, lähetys- ja vapaaehtoistyöhön sekä Itä-Afrikan toimintaan keskittyvät seurakuntavierailut ja koulutukset. Marraskuulle on kirkon ja järjestöjen kanssa suunniteltu turvapaikanhakijoiden tilannetta käsittelevä seminaari, joka on tarkoitettu erityisesti seurakuntien työntekijöille ja aiheen parissa työskenteleville vapaaehtoisille.

Filantropian hankemuotoinen työ Moldovassa päättyy toistaiseksi tämän vuoden loppuun mennessä. Toiminta jatkuu Itä-Afrikassa ja apua välitetään kriisialueille etenkin Lähi-itään ja Välimeren alueelle.

Hallituksen avustuspäätöksen mukaisesti tuetaan 22&nbsp 000 eurolla Kenian, Burundin ja Ruandan ortodoksisten kirkkojen työtä ja viidellä tuhannella pakolaisnuorten kanssa tehtävää työtä Kreikassa yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top