Filantropia 10 vuotta – historian havinaa

Filantropia juhlisti vuonna 2017 edeltäjänsä Ortodoksisen Lähetyksen 40-vuotista taivalta. Ensimmäiset ortodoksiset lähetit matkasivat Keniaan syksyllä 1977. Juhlavuonna kerättiin muistoja menneiltä vuosikymmeniltä kuvien, tarinoiden, lehtileikkeiden ja c-kasettien muodossa.

Kirkollisen työn todellisuus on muuttunut vuosikymmenten aikana ja sitä myöten muuttuvat toimintatavat. Esimerkiksi Nairobin pappisseminaarin taloudelliset vaikeudet kasvoivat suuriksi, että seminaari oli suljettuna koko vuoden.

Filantropia teki strategisen valinnan ja keskittyi ruohonjuuritoiminnan tukemiseen Kenian ortodoksisen kirkon uusissa hiippakunnissa. Vuonna 2017 Nyerin hiippakunnalle hankittu pelto oli yksi askel omavaraisuuden tiellä. Pellolla kasvatettavaa maissia kun riittää sekä paikallisille että myyntiin.

Kehitysyhteistyön puolella päättyi kaksi hanketta Moldovassa. Määrärahojen leikkausten vuoksi tulevaisuus näytti epävarmalta, sillä esimerkiksi Etiopian hankehakemus ei mennyt läpi puoltavista lausunnoista huolimatta. Ugandassa puolestaan alkoi kaksivuotinen hanke naisten maanomistusoikeuksen parantamiseksi Jinjan ja Mayugen alueilla.

Kotimaassa suunniteltiin kirkon järjestöjen kesken teemavuosi otsikolla “Juuret ja monikulttuurisuus”. Toimintavuoden aikana toteutettiin 10 diakonia- ja lähetystyön iltaa ja yksi viikonloppuseminaari eri puolilla Suomea. Valamossa järjestettiin Church for Everyone viikonloppukurssi yhteistyössä PSHV:n ja Valamon opiston kanssa. Turvapaikanhakijat seurakunnan työssä -seminaari järjestettiin Helsingissä.

Scroll to Top