Maailman kaverikirja on ilmestynyt

Filantropia on julkaissut globaalikasvatusmateriaalia peruskouluille. Maailman kaverikirjan tarinoiden ja kuvien kautta voi tutustua eri maissa elävien lasten päivärytmiin. Tarinoissa toistuvia teemoja ovat lasten arjen avaimet: ruoka, koulu ja läheiset.

Tarinat kertovat erilaisista todellisuuksista, joissa lapset elävät tässä maailmassa. Tarinoiden kautta herätellään oppilaita pohtimaan oikeudenmukaisuutta, ihmisten välistä tasa-arvoa ja ihmisoikeuksien toteutumista.

Tarinoita ja tehtäviä

Oppimateriaalipakettiin kuuluu Maailman kaverikirja -opettajan opas, joka sisältää tarinoita lapsista ja nuorista Suomessa, Syyriassa, Tansaniassa, Keniassa, Etiopiassa, Moldovassa ja Venäjän Karjalassa.

Opetusmateriaaliin on otettu mukaan ajankohtaisia tapahtumia, kuten esimerkki syyrialaisen pojan elämästä pakolaisleirillä ja syyrialaisen tytön arjesta suomalaisessa vastaanottokeskuksessa. Tarinoissa on haluttu korostaa erityisesti lasten elämää ja heille tärkeitä asioita ja tarjota myös samaistumismahdollisuuksia suomalaisille lapsille. Tarinoiden lisäksi oppaassa on tehtäviä, joita voi käyttää apuna teemojen käsittelyssä.

Materiaalin tilaaminen ja käyttö

Materiaalia voi käyttää esimerkiksi uskonnon, elämänkatsomustiedon tai etiikan tunneilla. Materiaali sopii myös muille tunneille, joilla käsitellään globaaleja aiheita.

Hankekoordinaattori Katri Jussila on vieraillut marraskuusta lähtien Helsingin ala- ja yläkouluilla ja esitellyt materiaalia oppitunneilla.

Materiaali on opettajien vapaasti tilattavissa ja se on maksuton. Oppaan voi tilata paperiversiona osoitteesta filantropia(at)ort.fi. Opas löytyy myös pdf-versiona alla olevasta kuvalinkistä.

Filantropia on saanut Ulkoasiainministeriön tukea viestintä- ja globaalikasvatushankkeeseen ”Katso ihmistä – valintoja levottomassa maailmassa”. Oppimateriaali on osa hanketta. Kuvitus: Irina Nyyssönen. Taitto: Anne Tervahauta, Kuvitella. Paino: Eräsalon Kirjapaino. © Filantropia ry

Edit. 24.5.2021: päivitetty yhteystieto, josta Kaverikirjaa voi tilata, ja päivitetty pdf-tiedoston linkki sekä poistettu pelisivun linkki.

IMG 2838

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top