Filantropialle hankerahoitusta Syyriaan ja Etiopiaan

Filantropia aloittaa ensi vuonna kaksi uutta kehitysyhteistyöhanketta. Syyriassa ja Etiopiassa vuoden alussa käynnistyville hankkeille on myönnetty tukea Suomen ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Etiopian Amharan alueella työtä tehdään kahden trooppisen taudin ennaltaehkäisemiseksi ja sairastuneiden saamiseksi hoitoon. Trakooma johtaa hoitamattomana sokeuteen ja podokoniosi vie kyvyn kävellä jalkojen turvottua muodottomiksi. Alkuvaiheessa molemmat sairaudet olisivat kuitenkin hoidettavissa vedellä ja saippualla.

Trakooma ja podokoniosi vammauttavat Etiopiassa miljoonia ihmisiä. Erityisen hankalassa asemassa ovat naiset, koska heitä hoidetaan perinteisesti vasta viimeisenä. Sen vuoksi esimerkiksi trakooman aiheuttama sokeutuminen on naisilla kaksi kertaa yleisempää.

Paikallisena yhteistyökumppanina vuoden kestävässä pilottihankkeessa on IOCC-Etiopia (International Orthodox Christian Charities). Etiopian hankkeen kokonaisbudjetti on 105 000 euroa.

Syyriassa, Damaskoksessa, alkavan nelivuotisen hankkeen kokonaisbudjetti on lähes puoli miljoonaa. Hanke keskittyy konfliktiin liittyvän seksuaalisen väkivallan traumasta toipuvien nuorten naisten voimaannuttamiseen Damaskoksessa. Lähes vuosikymmenen kestänyt sota on vammauttanut naisia monella tavalla. Psyko-sosiaalisen tuen, ammatillisen koulutuksen ja starttirahatyyppisen avustuksen tavoitteena on auttaa perheistään huolta pitäviä naisia elämässä eteenpäin. Naisten alle kouluikäisille lapsille on suunniteltu hankkeen ajaksi oma päiväkotiohjelma.

Syyriassa paikallisena kumppanina on Antiokian ortodoksisen patriarkaatin kehitysosasto, jonka kanssa Filantropia on työskennellyt vuodesta 2014 asti.

Filantropialla on erilaisia hankkeita myös Ugandassa, Keniassa sekä Burundin ja Ruandan alueilla.

#kirkkotoimii #thursdaysinblack #kirkontoissa

Scroll to Top