Filantropia kompensoi hiilijalanjälkeään ennallistamalla hehtaarin suota

Filantropian hallitus päätti 15.11. kokouksessaan, että järjestö kompensoi työn vuoksi lentämisestä syntyvää hiilijalanjälkeä maksamalla 10 prosenttia lentokuluista hiiltä sitovaan kohteeseen.

Vuoden 2019 aikana pitkiä lentoja on tehty etenkin Itä-Afrikan ja Suomen välillä työntekijän, vapaaehtoisten ja palkattujen asiantuntijoiden voimin. Työn hedelmistä on hyödytty niin Keniassa ja Ugandassa kuin Suomessa, sillä kuluvan vuoden aikana saimme vieraita sisarkirkoista Keniasta ja Burundista.

Lentämisestä syntynyttä hiilijalanjälkeä on päätetty kompensoida vuosittain joulukuussa valittavan kohteen tukemisella. Tänä vuonna Filantropia kompensoi hiilikuormaansa ennallistamalla hehtaarin suomalaista suota Suomen Luonnonsuojeluliiton ylläpitämän hiilipörssin kautta. Hiilipörssin mukaan&nbsp sen “tavoitteena on turvata suomalaisten soiden hiilivarastot, lisätä suoluonnon monimuotoisuutta ja parantaa soihin liittyvien vesistöjen tilaa. Soiden ennallistamisen vaikutus luontoon on kokonaisvaltaisesti tasapainottava ja ilmastoon pitkällä aikavälillä varmuudessaan ylivoimainen”.

Filantropia kutsuu kirkon toimijat mukaan vähentämään hiilijalanjälkeään ja kompensoimaan sen, mitä ei työtä lopettamatta voi vähentää.

Synkkyyden sijaan kristityn tehtävänä on aktiivinen toiminta ja toivon ylläpitäminen, sillä tekemättä jättäminen ei ole vaihtoehto Jumalan kuvalle, lähimmäisen kanssakulkijalle ja luomakunnan varjelijalle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top